ORUŽANA PLJAČKA U REŽIJI DELIOCA (NE)PRAVDE: Dopuštali su im da rade šta žele - samo što nisu tražili i autograme od Amera na parketu! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

09.08.2024

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakve mečeve bi ipak morali da sude oni koji poznaju osnovna košarkaška pravila.

ORUŽANA PLJAČKA U REŽIJI DELIOCA (NE)PRAVDE: Dopuštali su im da rade šta žele - samo što nisu tražili i autograme od Amera na parketu! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/printscreen

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Parizu. "Orlovi" su nakon sjajne predstave poraženi od selekcije Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 91:95, ali svakako mnogo više od poraza boli način na koji je do njega došlo.

Od samog početnog podbacivanja bilo je jasno da će Srbija na parketu imati osmoricu protivnika, a ono što je činila sudijska trojka, tj. šta sve nisu želeli da vide, može se protumačiti jedino kao "oružana pljačka".

Trojka u sivom Ademir Zurapović (Bosna i Hercegovina), Hulio Anaja (Panama) i Martniš Kozlovskis (Letonija) dozvolila je selekciji Sjedinjenih Američkih Država da na trenu radi šta god želi, a pod rubrikom verovali, ili ne mogu se svrstati detalji koje "nisu videli", a koji su se dešavali na samo dva metra od njih.

Pored sramne odluke na nešto više od minut i po pre kraja meča, kada je Bogdanu Bogdanoviću svirano vraćanje lopte preko polovine terena, mnogo je situacija u kojima je "drim timu", u najmanju ruku "gledano kroz prste".

Jedan od onih koji je prdnjačio u bahatosti svakako je "zvezda svetske košarke" Lebron Džejms. sudije su mu omogućile da na parketu radi šta god želi, a jedan snimak dovoljno govori u prilog činjenici da delioci (ne)pravde, još samo nisu na samom parketu tražili autograme i pravili selfije sa članovima američkog košarkaškog tima.

 

 

Nakon svega, reči selektora Svetislava Karija Pešića dugo će odzvanjti pod svodovima pariske dvorane:

- Ne tražim opravdanja, samo želim da kažem još jedanput da ko gubi ima pravo da se ljuti. Zašto sam ljut? Ljut sam jer nismo dobili respekt od sudija, ne samo na ovoj utakmici ali ja to moram da kažem jer ako jedan od najboljih igrača na svetu za 37 minuta šutira samo četiri slboodna bacanja, a svaki drugi napad ima loptu u rukama i ako drugi igrač sa 32 minuta samo šutira jedno bacanje, a svaki treći ili drugi napad ima loptu. Onda su se čudne stvari dešavale. Ne umanjujem, čestitam Amerikancima i želim puno uspeha u finalu, ali večeras su se čudne stvar idešavale. Ja sam miran, niti sam ljut, ponosan sam i razočaran sam jer nismo dobili respekt od sudija.

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading