ZA NEVERICU! Hrvatski mediji konačno priznali: "Srbija je košarkaška VELESILA"!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

10.08.2024

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komšije dugo ne uspevaju da zabeleže bilo kakvo ostvarenje u košarkaškom sportu, a čini se da u tome dugo neće ni uspeti

ZA NEVERICU! Hrvatski mediji konačno priznali: "Srbija je košarkaška VELESILA"!

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije je osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Nakon nezasluženog poraza u polufinalu od selekcije SAD-a (91:95) u režiji sudijske trojke, Srbija se izdigla iz svih problema i u borbi za bronzano odličje savladala zvaničnog svetskog šampiona, reprezentaciju Nemačke 93:83, čime su im se "orlovi" revanširali za poraz u Manili.

Od početka meča naši košarkaši su imali prednost. Već u prvoj četvrtini su stigli do devet poena prednosti, koja je uz manje, ili veće oscilacije sačuvana do samog kraja.

Imala je Srbija tokom meča i 19 poena prednosti, ali i povremeni usponi Nemaca nisu dozvoljeni i apsolutno bolji tim je slavio i osvojio bronzu koja sija zlatnim sjajem.

Sve navedeno sa velikom pažnjom je ispraćeno i u komšiluku, gde e svakako igra pod obručima izuzetno poštuje i voli, ali s obzirom da ne mogu da posmatraju svoj nacionalni tim na velikim takmičenjima, uživaju u partijama koje pruža srpska košarkašak reprezentacija.

Odmah nakon trijumfa "orlova", hrvatski mediji su podrobno izveštavali o duelu za bronzanu medalju. Istakli su da su puleni Svetislava Pešića bili apsolutno dominantni tokom čitavog susreta, a istovremeno su isticali ostvarenje Nikole Jokića koji se upisao u istoriju Olimpijskih igara kao tek četvrti košarkaš sa tripl-dabl učinkom na jednom olimpijskom meču.

Međutim čini se da se neke stvari u Hrvatskoj možda i menjju. Tako je portal "Index.hr" u izveštaj usa meča izrekao nešto što niko nije mogao ni da pomisli:

- Ovo je čak 13. medalja sa velikih takmičenja za srpsku reprezentaciju koja je tako potvrdila status košarkaške velesile. Srbija je nakon raspada Jugoslavije osvojila tri evropska zlata, dva srebra i jednu bronzu te po dva svetska zlata i srebra, a na olimpijskim turnirima je pre Pariza osvojila srebrna odličja u Riju i Atlanti.

Foto: Index.hr/printscreen

Konačno su priznali

 

Olimpijske igre uvek su prilika za promociju sporta i nacionalnog ponosa, a uspesi sportista izazivaju veliko interesovanje i podršku javnosti. Ovaj događaj je još jednom pokazao koliko je sport važan za jednu zemlju i koliko može da ujedini ljude oko zajedničkog cilja.

Sportski uspesi poput osvajanja medalja na Olimpijskim igrama imaju značajan uticaj na društvo i promociju zemlje u svetu. Oni doprinose jačanju imidža zemlje i predstavljaju inspiraciju mladim generacijama da se bave sportom i ostvare svoje snove. Ovaj uspeh košarkaške reprezentacije Srbije predstavlja podsticaj za dalji razvoj sporta u zemlji i promociju sportskih vrednosti.

Sva dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading