PREDSEDNIK VSS PRED MEČ SA HRVATIMA: "Igre još nisu gotove, ostala je najvažnija utakmica"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš put je bio takav kakav je bio.

PREDSEDNIK VSS PRED MEČ SA HRVATIMA: "Igre još nisu gotove, ostala je najvažnija utakmica"

Foto: Starsport

Predsednik Vaterpolo Saveza Srbije, Viktor Jelenić, istakao je da je pred vaterpolistima najvažnija utakmica na Olimpijskim igrama. 

-Igre još nisu gotove, ostala je najvažnija utakmica. Ali lepo je kada znaš da je medalja ponovo naša. Nisu protekle ni jedne Olimpijske igre od Sidneja 2000. a da nije osvojeno odličje na najvažnijem takmičenju. Ovo je sedma olimpijska medalja u nizu i jako lepo zvuči da smo treći put uzastopno u finalu, da smo po tome isti kao Amerikanci u košarc - rekao je Jelenić za sajt VSS.

Predsednik saveza se osvrnuo na početak priprema za Olimpijske igre pre dva meseca u Kragujevcu, ističući da je cilj reprezentacije Srbije bio osvajanje najsjajnijeg odličja.

-Nije tajna, razgovarali smo o svemu, rekao sam da idemo na zlatnu medalju. I na konferenciji za štampu, pred turnir Srbija 2024 sam kazao da nam je cilj najsjajnije odličje. To je između ostalog i obaveza prema prethodnim velikim generacijama - izjavio je Jelenić, pa nastavio: 

Republika

Foto: Instagram.com/waterpolo_serbia

 

 

-Naš put je bio takav kakav je bio. Nema reprezentacije koja nije imala slab dan. Najvažnije je da smo na najtežim iskušenjima pokazali snagu, jedinstvo i želju da uspemo. U tome smo uspeli i već sada mogu od srca da čestitatam i igračima i stručnom štabu na urađenom. Naravno i da se zahvalim svima koji su sve vreme bili uz nas, podržavali nas, kao i onima koji nisu davali podršku i njima zahvaljujem jer su nam davali snagu da idemo dalje - poručio je predsenik VSS.

Jelenić je istakao da Hrvatskoj pripada uloga favorita, ali da je ovo velika prilika za revanširanje i pretvaranje sna u javu.

-Olimpijsko finale je veliki događaj, pre svega za sportistu. Čast je biti deo njega. Hrvatska je odlična ekipa, predvodi je moj veliki prijatelj, Ivica Tucak s kojim sam igrao u Crvenoj zvezdi. Svetski su prvaci, evropski vicešampioni ali finale je jedna utakmica u kojoj su šanse uvek pola-pola. Ko igra u finalu ne igra da izgubi - zaključio je Jelenić.

Vaterpolisti Srbije igraće sutra od 14 časova protiv Hrvatske treće uzastopno finale na OI, pre tri godine u Tokiju bili su bolji od Grčke, dok su 2016. u Rio de Žaneiru pobedili upravo sutrašnjeg protivnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading