GORE DRUŠTVENE MREŽE! Srbi se prisetili i legendarnog Bate Živojinovića: "Satiremo Švabe kao `44."!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

10.08.2024

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duh oog naroda niko ne može da uništi.

GORE DRUŠTVENE MREŽE! Srbi se prisetili i legendarnog Bate Živojinovića: "Satiremo Švabe kao `44."!

Foto: ATA images, Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Pre nešto manje od 48 časova bili smo besni na delioce (ne)pravde koji su na najbrutalniji mogući način ukrali našim reprezentativcima trijumf nad selekcijom Sjedinjenih Američkih Država, čime su onemogućili tim snova da se nađe u velikom finalu Olimpijskih igara u Parizu i da prigrli najsjajnije odličje koje im po svemu i pripada.

Uspeli su "orlovi" da se izdignu iz svega, danas pruže još jednu sjajnu partiju i savladaju zvaničnog svetskog šampiona selekciju Nemačke, čime su im sa kamatom vratili za poraz u Manili prethodnog leta.

Plesali su po terenu izabranici selektora Svetislava Pešića i na kraju zabeležili ubedljiv trijumf rezultatom 93:83 u meču u kojem su konstantno bili u vođstvu i što bi se žargonski reklo, čini se da Nemci ne bi stigli do rezultatskog preokreta i da se utakmica do jutra igrala.

Još tokom meča srpski navijači su imali brojne zanimljive komentare na društvenim mrežama, a u njima su se mnogobrojni prisetili i legendarnih partizanskih filmova, kao i glumca Velimira Bate Živojinovića:

- Satiremo švabe ko četeres četvrte, da se zna ko je ko..

- Rokaju naši švabe ko Bata Živojinović - sam su neki od komentara, a još neke možete videti u narednoj foto galeriji:

 

Da podsetimo, od početka meča naši košarkaši su imali prednost. Već u prvoj četvrtini su stigli do devet poena prednosti, koja je uz manje, ili veće oscilacije sačuvana do samog kraja.

Imala je Srbija tokom meča i 19 poena prednosti, ali i povremeni usponi Nemaca nisu dozvoljeni i apsolutno bolji tim je slavio i osvojio bronzu koja sija zlatnim sjajem.

Najefikasniji u našojekipi bili su Nikola Jokić i Vasa Micić sa po 19 postignutih poena, dok je tri poena manje zabeležio Bogdan Bogdanović.

Sva dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading