VJOSA OSMANI KAO ŽRTVENO JAGNJE NOVOG KURTIJEVOG PORETKA! Lažni premijer sprema strašni sud za "predsednicu"?

Autor:

Vesti

01.08.2024

00:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi izbori, nove koalicije, nove ambicije - Vjosa se ne uklapa u tu jednačinu.

VJOSA OSMANI KAO ŽRTVENO JAGNJE NOVOG KURTIJEVOG PORETKA! Lažni premijer sprema strašni sud za "predsednicu"?

Foto: Tanjug/AP

Politički analitičar Nedžmedin Spahiu smatra da su odnosi između lažnog premijera i lažne predsednice, Aljbin Kurtija i Vjose Osmani, zahladili upravo zbog budućeg predsedničkog mandata, jer bi, kako pojašnjava, stranka sa kojom Samoopredeljenje uđe u koaliciju mogla da traži tu funkciju.

Zato smatra da će Kurti biti primoran da "žrtvuje" Osmani za koaliciju sa drugom strankom.

"Kriza je vrlo jednostavna, radi se o predstojećim predsedničkim izborima. Kada dođu predsednički izbori, Kurti bi morao da pravi koaliciju sa drugom strankom, a ta stranka svakako može da traži mesto predsednika. Tako da će Kurti morati da žrtvuje Osmani. Položaj predsednika je uzrok problema", rekao je Spahiu za Teve 1.

Kriza u odnosima Osmani i Vlade tzv. Kosova postala je evidentna nakon pisma koje je lažna ministarka spoljnih poslova tzv. Kosova Donika Gervala uputila Savetu Evrope, a o kojem tzv. kosovska predsednica nije bila obaveštena. Osmani je tada ukazala da taj korak nije u duhu saradnje.

Kurti danas nije učestvovao na konsultacijama o datumu izbora na koje je Osmani pozvala lidere političkih partija, jer je, kako je saopšteno iz vlade, bio na radnom ručku sa ambasadorima akreditovanim na Kosovu.

Umesto toga, Kurti je danas pokušao da kupi političke bodove kod evropskih ambasadora na skupom ručku koji je organizovao odlazeći ambasador EU na tzv. Kosovu Tomaš Suniog, na kome je prištinski kabadahija pokušao da im proda priču zašto bi trebalo ukinuti sankcije lažnoj državi, šta niko od ambasadora nije ni slušao, što se može videti i na slici koju možete videti OVDE

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading