ZASTRAŠUJUĆE SCENE SA JADRANA! Novi snimci požara koji se širi velikom brzinom! Vatrogasci brane kuće! (VIDEO)

Autor:

Svet

31.07.2024

23:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanovnici Podgore polivaju kuće i okućnice, a deo turista je otišao

ZASTRAŠUJUĆE SCENE SA JADRANA! Novi snimci požara koji se širi velikom brzinom! Vatrogasci brane kuće! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Hina/Zvonko Kucelin

Počela je evakuacija stanovništva u Podgori do koje je došao požar iz Gornjih Tučepa, u kojima se vatrogasci bore s vatrom već puna 24 sata i u kojima je izgorelo oko 400 hektara makije, niskog raslinja i borove šume.

 

Kako je Hini rekao vatrogasni komandant DVD-a Tučepi Goran Bušelić, na terenu je situacija teška, nedostaje im vatrogasaca i cisterne.

 

- Vatru u Tučepima smo uspeli da stavimo pod kontrolu, ali nam je sada strašno u Podgori. Gori sa svih strana. Vatra je u Parku prirode Biokovo. Morali smo da evakuišemo sve osobe iz kuća s bazenima. Celu noć ćemo se i dalje boriti za svakog čoveka i objekt, no fali nam ljudi i sredstava - poručio je vatrogasni komandant.

 

Taj požar gori od utorka uveče zbog čega je na terenu 250 vatrogasaca s 50 vozila kojima su tokom dana pomagali kanaderi. Izazvao ga je 65-godišnji pčelar zbog čega je krivično prijavljen.

Vatra preti kućama u Podgori

Situacija u Podgori je jako teška, saznaje se s terena. Ogromni otvoreni plamen došao je duž gotovo cele Podgore iznad mesta, evakuisani su stanovnici i turisti iz vila u Gornjoj Podgori, delu mesta iznad Jadranske magistrale.

 

Stanovnici Podgore zalivaju kuće i okućnice, a deo turista je otišao.

Vatrogasci brane kuću od buktinje kod Trogira

Uz aktivne požare na području Skradina i Tučepa s kojima se vatrogasci bore od juče, u popodnevnim satima su izbili požari na području Marine - Vrsine kod Trogira.

Požar kod Trogira gase vatrogasci šireg trogirskog područja i okolnih operativnih područja Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Iz vazduha su do noći delovali po jedan "kanader" i "ertraktor", a prema podacima Hrvatske vatrogasne zajednice naselja nisu ugrožena.

Objavljen je novi snimak na kojem se vidi kako vatrogasci brane kuću od buktinje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading