REPREZENTATIVAC SUSPENDOVAN ZBOG DOPINGA: Šokantan događaj pred sam početak takmičenja

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trebalo je da se takmiči 7. avgusta.

REPREZENTATIVAC SUSPENDOVAN ZBOG DOPINGA: Šokantan događaj pred sam početak takmičenja

Foto: x.com

Poljski atletičar Norbert Kobjelski je suspendovan zbog dopinga svega par dana pred početak Olimpijskih igara u Parizu. Kobjelski je "pao" na testu na metabolit norefedrin pentedron, zbog čega je zaradio privremenu suspenziju, objavila je Atletska agencija za integritet (AIU). Ovaj skandal potresa atletsku scenu, posebno zbog blizine početka velikog sportskog događaja poput Olimpijskih igara.

Kobjelski je trebalo da predstavlja Poljsku na predstojećim Igrama u Parizu, a kvalifikacije u njegovoj disciplini – skoku uvis – su na programu od 7. avgusta. Suspendedacija ovog atletičara stvara neizvesnost u poljskom timu i postavlja pitanje daljeg takmičenja Poljske u ovoj disciplini na Olimpijadi.

 

 

Poljski reprezentativac je u Glazgovu na Evropskom prvenstvu zauzeo sedmo mesto, dok je na Svetskom prvenstvu u Budimpešti bio deseti. Ovi rezultati sada dolaze pod sumnju zbog suspenzije zbog dopinga, što baca senku na sportske uspehe Kobjelskog.


Ovaj skandal dolazi kao podsetnik na važnost sportskog integriteta i borbe protiv dopinga u sportu. Uoči početka Olimpijskih igara, javnost je svesna da je odbrana čistog sporta od suštinskog značaja za očuvanje istinske sportske fer-plej atmosfere.

Podsećamo da su pravila za učestvovanje na Olimpijskim igrama jako stroga, i da se moraju poštovati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading