KARIJU JE POSAO OLAKŠAN: Nekadašnji NBA igrač propušta OI! FIBA je stavila zabranu na njegovo učešće!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

24.07.2024

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nećemo ga gledati u duelu protiv "orlova".

KARIJU JE POSAO OLAKŠAN: Nekadašnji NBA igrač propušta OI! FIBA je stavila zabranu na njegovo učešće!

Foto: Instagram.com/thonmaker

Bivši NBA košarkaš Ton Mejker (27) izrazio je želju da nastupa za Južni Sudan na Olimpijskim igrama, ali njegov zahtev je nedavno odbijen od strane FIBA. Iako je rođen u Južnom Sudanu, Mejker nije dobio dozvolu da predstavlja ovu zemlju na takmičenju, iako je njegov zahtev stigao na adresu Svetske kuće košarke.

Mejker je imao veliku želju da brani boje ove afričke selekcije, ali nažalost, njegov zahtev nije odobren. Nekadašnji reprezentativac Australije nije imao ništa protiv da igra za Južni Sudan, a ni Australija, gde je odrastao, nije imala primedbi na ovu odluku.

Bivši centar je proveo nekoliko sezona u NBA ligi, gde je igrao za Milvoki, Detroit i Klivlend pre nego što je napustio SAD. Nakon toga, Mejker je nastupao za Hapoel, Long Ajland Nets u G ligi, kao i za kineski Fucjan. Od aprila ove godine, on je član Al Rijadija, gde je pomogao svom timu da osvoji prvu titulu prvaka Libana.

 

 

Prema pravilima FIBA, između ostalog, igrač može predstavljati novu zemlju ukoliko nije nastupao za svoju matičnu zemlju na velikim takmičenjima, a uprkos tome, Mejker nije dobio odobrenje. Takođe, Južni Sudan se na Olimpijskim igrama nalazi u grupi "C" sa Srbijom, SAD i Portorikom, što bi bila izuzetno zanimljiva takmičarska grupa za Mejkera da je dobio dozvolu da nastupa.

Ton Mejker je izrazio želju da predstavlja Južni Sudan na Olimpijskim igrama, ali nažalost, njegov zahtev nije odobren od strane FIBA. Iako je imao bogatu karijeru u NBA ligi i nastupao za različite timove širom sveta, ova prilika bi mu omogućila da se takmiči na najvećoj svetskoj sportskoj smotri pod zastavom zemlje u kojoj se rodio.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading