"DOŠAO JE SA ULICE I STIGAO DO FINALA VIMBLDONA": Američki novinar stao u odbranu Novaka Đokovića - jednom rečenicom je zapušio usta hejterima!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.07.2024

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Otvorio je oči" teniskom svetu...

"DOŠAO JE SA ULICE I STIGAO DO FINALA VIMBLDONA": Američki novinar stao u odbranu Novaka Đokovića - jednom rečenicom je zapušio usta hejterima!

Foto: Profimedia

Novak Đoković se gotovo nije pojavio u finalu Vimbldona, pa je Karlos Alkaraz zasluženo slavio sa 3:0 (6:2, 6:2, 7:6) nakon ravno dva i po sata igre čime je odbranio titulu u reprizi prošlogodišnjeg finala najprestižnijeg teniskog turnira na planeti.

Finale najprestižnijeg turnira na planeti izazvalo je lavinu komentara mnogobrojnih teniskih poznavalaca širom planete, a sada se oglasio i Met Zemek.

Američki novinar Met Zemek je nedavno napisao knjigu o Novaku Đokoviću, a sada se aktivno zalaže za odbranu srpskog tenisera od kritičara. Nakon poraza Đokovića u finalu Vimbldona od mladog Španca Karlosa Alkaraza, australijski teniser Nik Kirjos izneo je mišljenje da je došlo vreme za smenu generacija. Ovakva izjava izazvala je Zemekovu reakciju, koji smatra da poraz na Vimbldonu ne znači kraj dominacije Novaka Đokovića.

Zemek ističe da bi situacija na Vimbldonu bila drugačija da je Novak Đoković bio u potpunosti zdrav, naglašavajući da je srpski teniser nedavno operisao meniskus, te da je iznenađujuće brzo bio spreman za takmičenje u Londonu. Autor knjige "Novak Đoković: Kako učiniti teško lakim", izjavio je:

- Đoković je imao medicinski zahvat, došao je sa ulice i ušao u finale Vimbldona sa 37 godina. Zamisli šta će se desiti kada mu koleno bude bolje i kada bude imao više vremena da se fizički spremi.

 

 

Zemek se nije libio da javno iznese svoje mišljenje čak i na društvenim mrežama, gde je raspravljao sa pratiocima na Tviteru. Između ostalog, izrazio je spremnost da prihvati opkladu sa svakim ko tvrdi da Novak više neće ući u finale grend slema. Takođe je istakao da je period bez osvojenog turnira za Đokovića samo privremena situacija, te da je slična situacija bila i sa Rodžerom Federerom 2013. godine.

Treba podsetiti da će teniski turnir na Olimpijskim igrama startovati 27. jula, a veliko finale i borba za zlatnu medalju zakazani su za 4. avgust, a mečevi će se odigrati na terenima Rolan Garosa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading