ŠOK PRED POČETAK OI! SILOVANA AUSTRALIJANKA! "Svim srcem smo uz tu ženu"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadamo se da će sportisti i turisti biti oprezni i da će Olimpijske igre proteći bezbedno i dostojanstveno.

ŠOK PRED POČETAK OI! SILOVANA AUSTRALIJANKA! "Svim srcem smo uz tu ženu"

Foto: x.com

Šefica olimpijskog tima Australije, Ana Mirs, tokom konferencije za medije iznela je šokantnu informaciju o slučaju grupnog silovanja jedne njihove sunarodnice u Parizu, neposredno pred početak Olimpijskih igara. Mirsova je potvrdila da je upoznata sa situacijom i izrazila podršku žrtvi, istovremeno upozoravajući sportiste da budu oprezni tokom boravka u Parizu. Pariski tužioci su saopštili da policija istražuje navode 25-godišnje Australijanke o grupnom silovanju tokom vikenda, nakon što je žrtva prijavila incident i potražila pomoć hitnih službi u restoranu na severu Pariza.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Ana Mirs

 

Ana Mirs je istakla da je situacija užasna i da je njihova podrška uz žrtvu, dok je istovremeno apelovala na sportiste da budu maksimalno oprezni. Takođe, istakla je da još uvek nemaju povratnu informaciju od sportista o osećaju nesigurnosti, ali ih ohrabruje da izbegavaju samostalne izlaske iz sela i nošenje timskih uniformi van sportskih događaja.

- Da, upoznata sam sa situacijom. Užasno. Svim srcem smo uz tu ženu. Nema mnogo detalja koji su nam došli i poruka koju dajemo sportistima je da moraju da budu zaista, zaista oprezni. Još uvek nemamo povratnu informaciju od naših sportista da se osećaju nesigurno. Ohrabrujemo ih ako izađu van sela da ne budu sami, da ne nose timsku opremu, samo da nose normalnu odeću - rekla je Ana, a video pogledajte OVDE.

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu biće održana u petak duž reke Sene pod izuzetno visokim merama bezbednosti. Ova vest dolazi u trenutku kada su svetlost reflektora uperene ka sportskim događajima, ali je istovremeno podsetnik na važnost bezbednosti i opreza tokom boravka u stranoj zemlji.


Uz podršku Ana Mirs i njene upozoravajuće reči, nadamo se da će sportisti i turisti biti oprezni i da će Olimpijske igre proteći bezbedno i dostojanstveno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading