KUM NIJE DUGME: I on je stigao u Pariz - predstavljaće možda i ključnu kariku u Novakovom pohodu na zlatnu olimpijsku medalju! (FOTO)

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

24.07.2024

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska ekspedicija u Parizu sve je brojnija.

KUM NIJE DUGME: I on je stigao u Pariz - predstavljaće možda i ključnu kariku u Novakovom pohodu na zlatnu olimpijsku medalju! (FOTO)

Foto: Starsport

XXXIII Letnje Olimpijske igre u Parizu održaće se ove godine od 26. jula kada će se zvanično održati svečana ceremonija otvaranja, dok će se zavesa na svetsku sportsku smotru spustiti 11. avgusta.

Prema zvaničnim podacima u navedenom periodu čak 10.714 sportista će se boriti za olimpijske medalje u ukupno 32 sporta.

Istovremeno je i srpska ekspedicija u Parizu sve brojnija. Danas su nakon konferencije za medije na aerodromu "Nikola Tesla", put francuske prestonice krenuli srpske košarkašice i košarkaši, a u avionu je svoje mesto pronašlo još jedno dobro poznato lice.

Reč je o Miljanu Amanoviću, kumu najboljeg tenisera u istoriji belog sporta, Novaka Đokovića.

Rođa, kako Miljana Amanovića naziva Novak, stigao je u Pariz da podrži svog kuma, ali i da mu pomogne u pohodu na najsjajnije olimpijsko odličje, s obzirom da je fizioterapeut, a po rečima samog Đokovića, neretko je na teškim turnirima činio čuda osposobljavajući Đokovića da nekada izvuče iz sebe i ono što je mislio da u datom momentu ne može.

 

Novak Đoković će svakako biti jedan od najzanimljivijih i najpraćenijih takmičara na Olimpijskim igrama u Parizu, a njegova želja za osvajanjem zlatne medalje dodatno će podići tenzije i interesovanje javnosti. Svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem očekuju da vide kako će se Novak Đoković nositi sa pritiskom i izazovima na putu ka ostvarenju svojih olimpijskih snova.

Da podsetimo, Novak Đoković će zauzeti drugo mesto na listi nosilaca na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Teniski turnir će biti održan od 27. jula do 4. avgusta, a žreb će biti održan u četvrtak 25. jula u 11 sati. Prvi nosilac je Italijan Janik Siner, čime se otvara mogućnost da Đoković igra protiv Nadala već u prvoj fazi turnira.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading