SVE VRVI OD POLICIJE: Drama u blizini "Parka prinčeva" - pronađen sumnjiv paket! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

24.07.2024

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Blikirane su sve okolne ulice. Saobraćaj ne funkcioniše.

SVE VRVI OD POLICIJE: Drama u blizini "Parka prinčeva" - pronađen sumnjiv paket! (VIDEO)

Foto: Republika

Ceremonija svečanog otvaranje XXXIII Letnjih Olimpijskih igrara održaće se u petak u francuskoj prestonici, ali je veliki broj sportista, predstavnika medija, kao i navijača već stigao u Pariz.

 

Tokom današnjeg dana već su se pojavile informacije o terorističkim pretnjama, a kako javlja naš izveštač iz Pariza Rade Bibić, na ulicama glavnog grada Francuske, gotovo na svakom koraku su prisutni pripadnici policije sa dugim cevima.

Republika

Foto: Republika

Francuska policija u pariskom metrou

 

I pored navedenog, kako prenosi nemački "Bild" deo grada oko stadiona "Park prinčeva" blokiran je zbog sumnje na eksplozivnu napravu. Između teniskog objekta Rolan Garos i samog stadiona pronađena sumnjiva torba. Policija je odmah reagovala i ogradila okolne ulice, a čak ni stanovnici nisu mogli da uđu u svoje kuće. Saobraćaj, uključujući i olimpijski autobus, bio je u prekidu dok su trajale bezbednosne provere.

Na stadionu "Park prinčeva" bili su zakazani mečevi između Španije i Uzbekistana od 15 časova, kao i meč između Izraela i Malija od 21 čas. Zbog učešća Izraela, pojačane su mere bezbednosti na Olimpijskim igrama, a članovi izraelske delegacije su već dobijali pretnje smrću u svojim privatnim imejlovima. Poznato je da su pojedini sportisti, poput barjaktara Petera Palčika i plivača Meirona Amira Čerutija, dobili preteće poruke, što je dodatno uznemirilo atmosferu pred njihove nastupe.

 

 

Zanimljivo je da će potrošnja na bezbednost sportista na Olimpijskim igrama 2024. godine biti oko dva puta veća nego na prethodnim Igrama u Tokiju. Detalji o tačnim merama predostrožnosti u Parizu se čuvaju u tajnosti, ali je jasno da organizatori ulažu ogroman napor i sredstva kako bi osigurali sigurnost svih učesnika i posetilaca ovog velikog sportskog događaja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading