NIJE NOLE VEŠ MAŠINA! Iskusni stručnjak o Đokoviću

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To je cena koju morate da platite ako ste veliki kao što je on!

NIJE NOLE VEŠ MAŠINA! Iskusni stručnjak o Đokoviću

Foto: Profimedia

Nekadašnji trener Novaka Đokovića, Nikola Pilić, izneo je svoje mišljenje o odluci srpskog tenisera da se ne smešta u Olimpijsko selo tokom Olimpijskih igara. Pilić ističe da je Đoković na prethodnim Olimpijskim igrama naučio lekciju, te da mu je potrebna privatnost kako bi se što bolje fokusirao na tenis. Kako bi objasnio Novakovu odluku, Pilić je istakao da je atmosfera u Olimpijskom selu vrlo živa, sa konstantnom gužvom, vikom i galamom, te da je razumeo Đokovićevu potrebu za mirnim okruženjem.

Republika

Foto: Profimedia

 

 


Pilić je takođe istakao da je Novak Đoković poznat po specifičnom načinu ishrane, te da je održavanje tog režima ishrane od izuzetne važnosti za njegovu fizičku spremnost. Prema Pilićevim rečima, ishrana je bila jedan od faktora koji su uticali na Novakovu odluku da se ne smešta u Olimpijsko selo, gde bi mu bilo teže da kontroliše svoju ishranu.

U Olimpijskom selu nije jednostavno. Uvek je gužva, vika, galama... Znam kako je, bio sam. Komplikovano je. Američkim drim-tim iz 1992. godine nije bio u Olimpijskom selu, jer su želeli privatnost. Možda će neko da kaže "svi mogu tamo, a ti ne možeš". Ali ako on hoće da se fokusira i da mu niko ne smeta, onda je doneo pravu odluku. Novak želi da se koncentriše, da mu ništa ne odvlači pažnju od tenisa, da mu drugi ne smetaju - kazao je za Informer Nikola Pilić.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Nikola Pilić

 


Nikola Pilić je takođe naglasio da će Novaku biti izuzetno teško da osvoji zlatnu medalju, imajući u vidu da se bliži kraju svoje karijere i da su mu godine postale faktor koji ne ide u njegovu korist. Ipak, Pilić veruje u Novakovu fantastičnu fizičku i mentalnu spremnost, ističući da će biti izazovno, ali da svakako postoji šansa za još jedan veliki uspeh.

Nole je specifičan slučaj s obzirom na jelovnik. Ja sam bio u Suelu 1988. godine, uvek sam bio gladan, nisam mogao da jedem sve, za razliku od Barselone ili Atine, tamo je bilo svega, riba, meso, vože, povrće.... Nole je poseban zbog ishrane, želi da ima sve što njemu odgovara, da bude fit, da ne pokvari stomak. Ali, verujem da će Francuzi organizovati sjajno takmičenje i da će sportisti imati na raspolaganju odličnu hranu italijansku, francusku, nemačku... - rekao je Pilić, pa dodao:

To je cena koju morate da platite ako ste veliki kao što je on! 

Pilić je takođe pohvalio Novakovu izdržljivost, ističući da je srpski teniser fantastičan igrač koji je uspeo da se vrati na teren samo mesec dana nakon operacije meniskusa. Pilić je istakao da je Novakova sposobnost da se takmiči na tako visokom nivou i pored teškoća zaista impresivna.

- Nije to napraviš tri koraka i osvojiš zlatnu medalju. Imao je peh u Pekingu kada je izgubio dobijen meč protiv Nadala. Nema sad 27, nego 37 godina. Ima nekoliko ljudi koji su favoriti kao on. Daj Bože da bude zdrav, da odigra dobar turnir pa ćemo videti dokle će doći. Novak nas je razmazio, ne može da bude uvek kao veš mašina, da ja uključite na 60 stepeni, pa on dobija sigurno kad izađe na teren. Mora da bude u šestoj brzini, ako želi neku medalju. - On je fantastičan, mislio sam da nikada neće igrati Vimbldon. Ali, igrao je finale, iako je imao loš dan. Skidam mu kapu. Ljudi, nije jednostavno osvojiti medalju, mora da igra dobro, da bude fizički fit, mentalno je uvek, pa ćemo videti - poručio je Pilić za Informer.

U zaključku, Nikola Pilić je izneo svoje poštovanje prema Novaku Đokoviću, ističući da će osvajanje medalje na Olimpijskim igrama biti izuzetno zahtevan zadatak, ali da veruje u Novakovu sposobnost da se izbori sa izazovima pred sobom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading