"OVO JE NAJUSPEŠNIJA EKIPA U POSLEDNJIH 20 GODINA": Devojke kreću put Francuske - moćna poruka Marine Maljković!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

24.07.2024

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mogu li naše devojke da načine novo čudo i okite se olimpijskom medaljom?

"OVO JE NAJUSPEŠNIJA EKIPA U POSLEDNJIH 20 GODINA": Devojke kreću put Francuske - moćna poruka Marine Maljković!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Košarkaši i košarkašice Srbije krenuli su put Francuske u sredu ujutru, gde će se takmičiti na Olimpijskim igrama 2024. Trener ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković je prva obratila javnosti povodom ovog velikog događaja, ističući da je ovo najsupešnija selekcija u poslednjih 20 godina:

- Portoriko je izrazito borbena ekipa, slična Nigeriji, zato smo izabrali da sanjima igramo poslednji meč pred Olimpijske igre. Mi ih dobro poznajemo, nema tu tajni. Najbolja igračica je dominantna u igri jedan na jedan u Evroligi - istakla je selektorka i dodala:

- Što se tiče Kine, oni su otvorili prostor i za dve, tri Amerikanke što je svakako dovelo do napretka. Španija ima smenu generacija, ali ni blizu nama. Ono što smo uspeli u Valensiji malo da ih poremetimo, bila je slatka pobeda. Nadam se da će ovde devojke uspeti to da urade ponovo.

Ma kraju je Marina jednu stvar posebno istakla:

- Ova ekipa ima dva zlata na prvenstvima Evrope uz bronzu u Riju. Ovo je najuspešnija naša ekipa u poslednjih 20 godina.

Foto: Starsport

Devojke su spremne za najveća iskušenja

 

Medijima se obratila i Tina Krajišnik:

- Kao kapiten ove divne ekipe i igračica koja nosi dres Srbije i sa ponosom brani boje zemlje. O motivisanosti ne treba govoriti, treba smiriti devojke koje idu na ovo veliko takmičenje. Daćemo sve od sebe, borićemo se časno i do kraja. Osećamo podršku ovih dana i osećaćemo je tamo kada budemo igrali.

Da podsetimo ženska košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u grupi A na Olimpisjkim igrama 2024. Naše devojke će prvi meč odigrati 28. jula sa početkom od 21 čas protiv izabrane selekcije Portorika. Tri dana kasnije sledi meč sa Kinom, a grupnu fazu Srbija završava 3. avgusta kada će se u Lilu sa početkom od 13 časova sastati sa selekcijom Španije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading