VELIKA SRAMOTA: Katastrofalna statistika srpskih klubova u Evropi!

Autor:

Sport

24.07.2024

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mora nešto pod hitno da se menja!

VELIKA SRAMOTA: Katastrofalna statistika srpskih klubova u Evropi!

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Da je alamranto stanje u srpskom fudbalu i da mnogo toga ne valja govori nastup naših klubova u Evropi. Naime na poslednjih 30 mečeva pod okriljem UEFA ekipe iz Srbije su ostvarile tek jednu pobedu, uz dva remija i čak 27 poraza, što je katastrofalna podatak i poslednje upozorenje da nešto hitno mora da se menja.

 

 

Godinama unazad u domaći klubovi imaju loše rezultate u Evropi. Poslednji put kada je neki srpski klub dobio utakmicu u Evropi jeste Partizan u kvalifikacijama za Ligu Konferencija Sabah u Beogradu. To je veoma poražavujići podatak, jer ispada da naši timovi nisu sposobni da igraju Evropi, ali to je surova realnost.

Crvena zvezda je prošle sezone imala jedinstvenu priliku da uradi nešto više, pošto je išla direktno u grupnu fazu i mogle je da se ide kao treći u Ligu Evrope. Međutim, crveno-beli su debelo razočarali i nisu uspeli da se domognu treće pozicije. Sada je novi format Lige šampiona i nema više prelaska u Ligu Evrope, tako da će ukoliko se Zvezda kvalifikuje u najelitnije evropsko takmičenje imati veliki izazov ispred sebe.

Foto: Tanjug AP

Crvena zvezda - Jang Bojs

Veliki problem je slaba liga i zbog toga najjače ekipe u Superligi ne mogu da urade nešto više u Evropi. Slab intezitet utakmica u domaćem šampionatu je uzrok loših nastupa Crvene zvezde, Partizana i ostlaih klubova u Evropi. Možda je osnivanje Regionalne lige po ugledu na košarku i ABA rešenje za ovaj veliki problem koji mora pod hitno da se reši, jer iz godinu u godinu koeficijent srpskog fudbala će biti sve niži i niži.

Ova sezona je takođe katastrofalno počela. Partizan je sinoć pregažen od Dinama iz Kijeva sa čak 6:2. Sutra svoje mečeve igraju Randnički Kragujevac i Vojvodina. Tim iz srca Šumadija odmeriće snage protiv Mornara, dok će Stara dama na megdan Ajakasu i oni imaju zadatak odbrane čast srpskog fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading