POSLE LA I BRIZBEJNA! Evo koja država želi organizaciju Olimpijskih igara 2036!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije im prvi put da budu domaćini velikog takmičenja.

POSLE LA I BRIZBEJNA! Evo koja država želi organizaciju Olimpijskih igara 2036!

Foto: www.profimedia.rs

Poljski premijer Donald Tusk najavio je da će Poljska zvanično podneti prijavu za domaćina Olimpijskih igara 2040. ili 2044. godine.

Tusk je istakao da je ovu odluku posvetio mladima, te da će Poljska biti kandidat za domaćina Olimpijskih igara, ističući da je realna perspektiva za održavanje ovog velikog sportskog događaja 2040. ili 2044. godina.

- Ovu odluku posvećujem današnjim desetogodišnjacima, dvanaestogodišnjacima i petnaestogodišnjacima. Poljska će zvanično biti kandidat za domaćina Olimpijskih igara - rekao je Tusk novinarima.

 

 

Ova najava usledila je nakon izjave konzervativnog poljskog predsednika Andžeja Dude, koji je prošle godine najavio nameru da Poljska bude domaćin Letnjih olimpijskih igara 2036. godine.

- Realna perspektiva, s obzirom na odluke, obaveze i preliminarne izjave Međunarodnog olimpijskog komiteta, jeste da možemo da govorimo o 2040. ili 2044. godini - dodao je Donald Tusk.

Poljska nikada do sada nije bila domaćin Olimpijskih igara, ali je 2012. godine zajedno sa Ukrajinom bila koorganizator Evropskog prvenstva u fudbalu.

Takođe, planovi za eventualno domaćinstvo Letnjih olimpijskih igara su u skladu sa prethodnim iskustvom, te se Poljska već dokazala kao domaćin, budući da je bila sjajan domaćin Evropskih igara 2023. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading