SVE GORE OD GOREG! Nema kraja lošim informacijama po Noleta!

Autor:

Sport

16.08.2024

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije bilo iznenađenja u Sinsinatiju.

SVE GORE OD GOREG! Nema kraja lošim informacijama po Noleta!

Foto: Profimedia

Italijanski teniser Janik Siner ostvario je plasman u četvrtfinale Mastersa u Sinsinatiju na veoma neobičan način - bez borbe.

Naime, njegov protivnik Džordan Tompson iz Australije predao je meč pre izlaska na teren, što je omogućilo prvom igraču ATP liste da bez fizičkog napora osvoji mesto među osam najboljih na turniru.

Siner je ovim plasmanom među osam najboljih zaradio dodatnih 190 bodova na ATP listi, čime je ostvario značajan napredak i dodatno se udaljio od drugoplasiranog Novaka Đokovića.

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner

Sa ukupno 8.960 bodova, Italijan se sada nalazi na vrhu liste, dok je olimpijski šampion na drugoj poziciji sa 7.460 bodova. Ovaj rezultat predstavlja važan momenat u karijeri osvajača Australijan opena, nagoveštavajući sjajnu budućnost u svetu "belog sporta".

Novak Đoković je otkazom na ovom mastersu izgubio 1000 poena na ATP listi, zbog toga što nije odbranio titulu u Sinsinatiju. Interesantno je da je odlučio da ne učestvuje na ovogodišnjem turniru, što je dodatno uticalo na njegovu poziciju na listi.

Otežavajuću okolnost srpskom asu predstavljao je i trijumf Aleksandera Zvereva, koji se takođe plasirao u četvrtfinale, pa bi ukoliko osvoji pehar, Nemac mogao da svrgne Noleta sa druge pozicije i napravi najbolji renking u karijeri.

Jedina dobra vest za Novaka Đokovića je to što se finalista OI igara u Parizu Karlos Alkaraz oprostio od Sinsinatija, pošto je poražen od vrancuskog veterana Gaela Monfisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading