SABALENKA LAKO PROTIV UKRAJINKE! Sada je čeka rivalka protiv koje ima NEGATIVAN bilans!

Autor:

Sport

16.08.2024

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beloruskinja se nije namučila.

SABALENKA LAKO PROTIV UKRAJINKE! Sada je čeka rivalka protiv koje ima NEGATIVAN bilans!

Foto: Tanjug/AP

U petom međusobnom susretu Eline Svitoline i Arine Sabalenke, Beloruskinja je još jednom izašla kao pobednica.

Ovoga puta, na turniru Masters serije u Sinsinatiju, šampionka Australijan opena je trijumfovala rezultatom 2:0 (po setovima 7:5, 6:2).

Iako se činilo da bi Svitolina mogla iskoristiti nervozu svoje rivalka kada je ova prvi put servirala za vođstvo u setovima, Sabalenka je munjevitom reakcijom uspela da preokrene situaciju.

Nakon što je Elina Svitolina izborila brejk za 5:5, Sabalenka je brzo uzvratila ribrejkom i osvojila prvi set rezultatom 7:5.

Foto: www.profimedia.rs

Elina Svitolina

U drugom setu, Sabalenka je nastavila svoju dominantnu igru, napadajući Svitolinin servis i ostvarivši brejk pri rezultatu 2:2. Na kraju, Beloruskinja je trijumfovala sa 6:2.

U drugom kolu, Sabalenka će se suočiti sa ruskom teniserkom Ljudmilom Samsonovom, čiji skor protiv dvostruke Grend slem šampionke trenutno iznosi 2:1 u korist Ruskinje.

Očekuje se da će ovaj meč biti veoma zanimljiv, kao i prilika za Beloruskinju da prekine negativan bilans protiv ove protivnice.

U ostalim mečevima, prva teniserka sveta, Poljakinja Iga Švjontek je trijumfovala nad 16. nositeljkom Martom Kostjuk rezultatom 2:0 (6:2, 6:2), dok je Ruskinja Mira Andrejeva pobedila finalistkinju Rolan Garosa i Vimbldona, Jasmin Paolini iz Italije rezultatom 3:6, 6:3, 6:2.

Kineskinja Ćinven Ženg je savladala kvalifikantkinju Magdalenu Freč sa 6:1, 7:5, dok je nekada prva na WTA listi Karolina Voznijacki iz Danske poražena od Ruskinje Anastasije Pavljučenkove sa 5:7, 4:6, Amerikanka Džesika Pegula je pobedila Čehinju Karolinu Muhovu rezultatom 2:1 (5:7, 6:4, 6:2).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading