HRABRI "ORLIĆI" OSTALI BEZ FINALA! Francuzima TRILER protiv Srbije i borba za zlato!

Autor:

Sport

16.08.2024

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dramatična završnica meča na Evropskom prvenstvu u Grćkoj.

HRABRI "ORLIĆI" OSTALI BEZ FINALA! Francuzima TRILER protiv Srbije i borba za zlato!

Foto: fiba.com

Košarkaška reprezentacija Srbije neće igrati u finalu Evropskog prvenstva za kadete, koje se održava u Grčkoj. Za razliku od četvrtfinalnog meča, u kojem su "orlići" deklasirali Finsku, izabranici selektora Vladimira Zlatanovića posle velike borbe poraženi su od Francuza rezultatom 67:60 (19:22, 18:14, 14:11, 16:13).

Uplašeni od značaja meča, srpski budući asovi su pomalo uplašeno ušli u duel, te je rival stekao blagu prednost od 2:5. Ipak, kada su skinuli "okov sa nogu", naši igrači su počeli da plešu po parketu i serijom 7:0 stignu do preokreta (9:5), a sredinom prve deonice i do maksimalnih sedam razlike (14:7). Uporni francuski košarkaši nisu odustajali, te su uspeli da prepolove minus i na prvu pauzu odu sa tri poena zaostatka (19:22).

+

Foto: fiba.com

Gavranović "zakucava" loptu u obruč Francuza

Usledio je odgovor "trikolora" na početku druge četvrtine, koju su otvorili serijom 7:0 i poveli sa 26:22, a nedugo zatim slika se okrenula na terenu, pa je Francuska imala maksimalnih sedam poena viška do odlaska na poluvreme (35:28). Mini serijom je Zlatanovićeva četa uspela da se revanšira rivalu i sa samo pola koša zaostatka ode u svlačionicu na veliki odmor.

Furiozan start trećeg perioda doneo je Srbiji novo vođstvo, koje je konstantno održavala sve do samog finiša ovog kvartala (47:43). Tada su se Francuzi probudili i napravilil novu seriju 0:8, koja im je donela potpuni preokret i vođstvo (47:51).

Francuska je poslednju četvrtinu otvorila sa četiri vezana poena i došla do prve opipljivijje prednosti (55:47), koja je kasnije narasla i na maksimalnih +9 (64:55). "Orlići" nisu imali više snage da se vrate u meč, pa će igrati za osvajanje bronzane medalje na EP.

Srbija će u borbi za 3. mesto igrati protiv Grčke koja je poražena od Španije rezultatom 71:77, dok će se Francuzi u velikom finalu sastati sa "crvenom furijom".

U našem timu su se najviše istakli Bjelić i Danilović sa 18, odnosno 15 poena, dok je Uindu vodio "trikolore" do pobede sa 15 poena, četiri manje ubacio je Lutajer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading