"DELFINI" U HRAMU NA VRAČARU! Patrijarh Porfirije ugostio zlatne vaterpoliste! Od kapitena Jakšića dobio POKLON!

Autor:

Sport

16.08.2024

23:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečanost povodom velikog uspeha u Parizu.

"DELFINI" U HRAMU NA VRAČARU! Patrijarh Porfirije ugostio zlatne vaterpoliste! Od kapitena Jakšića dobio POKLON!

Foto: SPC

Blagoslov Patrijarha bio je uvod u nestvarnu vaterpolo priču krunisanu srećnim krajom i ovenčanu slavom – zlatnim slovima ispisanom.

Njegova Svetost patrijarh srpski Porfirije ugostio je ove u parohijskom domu hrama Svetog Save na Vračaru vaterpoliste Srbije, osvajače zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Prethodno, patrijarh je 23. jula 2024. blagoslovio srpske vaterpoliste pred put na Olimpijske igre uz poruku da tamo gde postoje zajedništvo i satrudništvo ni rezultati neće izostati.

Godinama vlada prisan odnos srpskih vaterpolista i crkve. I pred Igre u Tokiju vaterpolisti su bili u hramu na Vračaru, a i iz Tokija kao i iz Pariza su se vratili sa zlatnom olimpijskom medaljom. Zlatni srpski šampioni su posvećeni veri i to ističu i na velikim takmičenjima i otud pre i posle svakog velikog takmičenja odlaze do patrijaršije ili do hrama Svetog Save, gde ih patrijarh srdačno dočeka. Tako je bilo i ovog puta.

 

 

Na prijemu posle Olimpijskih igara, kapiten reprezentacije Nikola Jakšić predao je loptu sa potpisima igrača patrijarju Porfiriju, koji im je čestitao na velikom uspehu istakavši da trud i vera u svoje snage uvek daje rezultat, saopštio je Vaterpolo savez Srbije.

Delfini su, podsetimo, osvojili zlatnu medalju u Parizu, posle ubedljive igre i pobede nad selekcijom Hrvatske rezultatom 13:11.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading