DA ČOVEK NE POVERUJE! Reprezentativci nekad i sad u AUTOBUSU! Fotka iz 1991. nema veze sa ovom iz Pariza! (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno drugačiji svet.

DA ČOVEK NE POVERUJE! Reprezentativci nekad i sad u AUTOBUSU! Fotka iz 1991. nema veze sa ovom iz Pariza! (FOTO)

Foto: Starsport

Posle Olimpijskih igara u Parizu, scena koja će se dugo pamtiti dogodila se u autobusu kojim su se košarkaši Srbije vozili od hale do hotela.

Umesto tišine i umora, atmosferu su ispunili zvuci spektakularnog slavlja, dok su izabranici Svetislava Pešića pevali čuveni svetski hit u čast srpskog selektora. Ova neobična situacija nas je podsetila na jedan sličan događaj iz prošlosti, koji se desio pre tačno 33 godine.

U 1991. godini, reprezentacija Jugoslavije je učestvovala na Evropskom prvenstvu u Rimu, ostavljajući neizbrisiv pečat kako svojim sportskim uspehom, tako i svojim stilom. Na slici koja je postala simbol tog vremena, vidimo elegantno obučene košarkaše u svečanim belim košuljama, sa kravatama.

Republika

Foto: prinstcreen

Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Dejan Davidovac

Na slici su se našli Predrag Danilović, Toni Kukoč, Vlade Divac, Aleksandar Đorđević, Zoran Jovanović i Dino Rađa, dok druga polovina tima, koju su činili Zoran Sretenović, Velimir Perasović, Žarko Paspalj, Jure Zdovc, Arijan Komazec i Zoran Savić, nije vidljiva.

Ova slika budi mnoga sećanja na neka prošla vremena reprezentativne košarke, ali isto tako podseća na poslednji zajednički nastup selekcije koju mnogi smatraju za najbolju evropsku selekciju ikada.

 

 

Ove dve scene pokazuju kako košarkaški svet, i pored vremenske distance, neguje tradiciju, timski duh i slavlje koje ostaje urezano u sećanjima kako igrača, tako i navijača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading