SRAMOTA! FIBA NAGRADILA SUDIJU IZ PANAME! Niko nije očekivao da će neznalica dobiti OVO

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne zna osnovna pravila košarke

SRAMOTA! FIBA NAGRADILA SUDIJU IZ PANAME! Niko nije očekivao da će neznalica dobiti OVO

Foto: www.profimedia.rs

FIBA, međunarodna košarkaška asocijacija, ponovo je izazvala burne reakcije svojom odlukom o delegiranju sudije za finalni meč na Olimpijskim igrama. Hulio Anjala, "sudija" iz Paname, izabran je za ovu prestižnu ulogu, što je izazvalo brojne kontroverze i nezadovoljstvo među ljubiteljima košarke širom sveta.

Anjalin izbor izaziva podozrenje s obzirom na njegove nedostatke u poznavanju pravila košarke. Njegova nespretnost da prepozna korake i da pravilno proceni situacije na terenu ostavljaju ozbiljne sumnje u njegovu objektivnost i sposobnost donošenja ispravnih odluka. Pitanje je kako je osoba sa ovakvim nedostacima u poznavanju igre mogla biti odabrana za tako važnu ulogu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

Očekivanja su bila da će Ademir Zurapović, FIBA-in najbolji arbitar, dobiti priliku da sudi finale, posebno s obzirom na njegove impresivne performanse tokom turnira. Njegovo odsustvo sa ovog meča deluje krajnje nepravedno, naročito ako se uzme u obzir da je zajedno sa Anjalom sudilo na čak tri prethodna meča na Olimpijskim igrama.


Ova odluka FIBA-e izazvala je ogorčenje među ljubiteljima košarke, koji smatraju da je kvalitet suđenja od presudnog značaja za fer i korektno odvijanje mečeva, naročito u završnim fazama takmičenja. Mnogi se pitaju kako je moguće da se ovakve odluke donose, dovodeći u pitanje objektivnost i integritet FIBA-e.

Odluka FIBA-e da delegira Hulija Anjalu za finalni meč na Olimpijskim igrama izazvala je brojne kontroverze i postavila ozbiljna pitanja o procesu odabira sudija. Nadamo se da će ovaj incident pokrenuti diskusiju o transparentnosti i kriterijumima za izbor sudija, te da će se u budućnosti donositi odluke koje će doprineti kvalitetu suđenja i integritetu košarkaških takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading