SKANDAL: Očajan kvalitet olimpijskih medalja - pogledajte kako odličje izgleda nakon samo nedelju dana! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

10.08.2024

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baš su se potrudili...

SKANDAL: Očajan kvalitet olimpijskih medalja - pogledajte kako odličje izgleda nakon samo nedelju dana! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Olimpisjke igre 2024 u Parizu u nedelju 11. avgusta biće okončane ceremonijom svečanog zatvaranja.

Tokom 16 dana takmičenja, učešće na svetskoj sportskoj smotri uzelo je 10.714 sportista koji su se borili za olimpijska odličja u ukupno 32 sporta.

Olimpijski komitet Srbije imao je na XXXIII Olimpisjkim igrama 114 predstavnika i u ovom momentu Srbija se može podičiti sa tri osvojene medalje (dve zlatne i jednom srebrnom). Vaterpolisti će u nedelju odlučiti hoće li prigrliti najsjajniju, ili onu manje bljštavu medalju, košarkaši se uskoro bore za bronzano odličje, a nadamo se da u samom finišu takmičenja još neko može da obraduje naciju.

Međutim, upravo olimpijske medalje koje se dodeljuju najboljim sportistima na planeti, postale su predmet interesovanja javnosti.

Naime, fotografije koje je na društvenim mrežama podelio član skejtbord tima Sjedinjenih Američkih Država Nijah Hjuston, zaprepastile su sve. Američki takmičar ističe kako je broznana medalja izgledala u momentu kada je osvojio, kao i samo nedelju dana kasnije. Očigledno je kvalitet katastrofalan, s obzirom da se jasno vidi da je medalja oksidirala i deluje kao da je stara više decenija.

 

 

Nakon navedenog snimka olimpisjkog odličja, pokrenuta je i priča o ostalim propustima organizatora, a posebna tema jesu plivači koji su se nakon takmičenja u reci Seni, razboleli zbog zagađenja pariske reke.

Nakon svega navedenog, poptuno je jasno da organizatori o mnogo čemu nisu vodili računa o kvalitetu, već je u pitanju samo dobra šminka, što bi naš narod rekao "drži vodu, dok majstori odu".

Do naredne smotre svetskog sporta ostale su pune četiri godine. On će biti održane 2028. godine u Los Anđelesu, a ostaje nada da će organizatorima Olimpijskih igara u Sjedinjenim Američkim Državana, značiti iskustva pariskih kolega.

Sva dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading