VUKAO JOKIĆA, A SRBINU SVIRALI FAUL! Nakon odluke sudija, usledio DRAMATIČAN PREOKRET (VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanci su uz pomoć sudija iskoristili svaku priliku da se vrate u igru.

VUKAO JOKIĆA, A SRBINU SVIRALI FAUL! Nakon odluke sudija, usledio DRAMATIČAN PREOKRET (VIDEO)

Foto: Profimedia

Košarkaški meč između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država bio je prepun uzbuđenja, ali ono što je mnogima ostalo u sećanju jeste prelomni trenutak u 33. minutu utakmice. Srbija je vodila sa 78:67 kada je Nikola Jokić imao priliku da uputi šut za tri poena, ali nažalost, nije uspeo da pogodi. Ovo je bio trenutak koji je promenio tok meča, jer su Amerikanci uspeli da se vrate i na kraju pobede hrabre Orlove.

Nakon promašaja Jokića, Amerikanci su uz pomoć sudija iskoristili svaku priliku da se vrate u igru. Sporne odluke sudija u narednim napadima dovele su do kontroverzi. Durent je primio loptu i pripremao se za šut za tri poena, dok su se u blizini njega žestoko borili Nikola Jokić i Entoni Dejvis. Povlačenje Jokića za ruku od strane američkog centra, koje je promaklo sudijama, rezultiralo je gubitkom balansa od strane Srbina, a nakon toga i faulom nad Durentom koji je uspeo da pogodi trojku. Odluke sudija su dodatno pogoršale situaciju za Srbiju, jer je dosuđena četvrta lična greška Jokiću, a trojka Durenta priznata iako je faul bio pre nego što je šut izvršen.

 

 


Ove odluke su izazvale brojne reakcije javnosti, kako ljubitelja košarke tako i stručnjaka. Mnogi su isticali da su sporne odluke sudija imale presudan uticaj na ishod meča, te da je Srbija nepravedno oštećena. Razočaranje je bilo prisutno među navijačima koji su smatrali da su naši košarkaši zaslužili pobedu nad jakim američkim timom.

Iako je ishod meča razočarao mnoge, hrabrost i borbenost koju su pokazali košarkaši Srbije zaslužuju veliko poštovanje. Ova utakmica će ostati upamćena po kontroverzama, ali i po izvanrednoj igri našeg tima. Srbija će imati priliku da pokaže svoj kvalitet u narednim mečevima, a ova situacija ih može dodatno motivisati da ostvare uspeh u daljem takmičenju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading