POZNATA DOKTORKA STRADALA U POŽARU NA ZVEZDARI: Majka umrla od tuge za ćerkom tri dana kasnije, danas zajedno sahranjene! PRIČA KOJA SLAMA SRCA

Autor:

Vesti

08.08.2024

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voljene naše, ostaju divne uspomene i nezaborav u srcu. Anđeli neka vas čuvaju, piše u jednoj od mnogobrojnih čitulja porodica, prijatelja i rodbine.

POZNATA DOKTORKA STRADALA U POŽARU NA ZVEZDARI: Majka umrla od tuge za ćerkom tri dana kasnije, danas zajedno sahranjene! PRIČA KOJA SLAMA SRCA

Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd, Facebook, https://www.kc-bl.com/, Privatna arhiva

Dr Dragana Starović (56), poznati dermatolog, stradala je u požaru koji je 2. avgusta izbio u stanu na Zvezdari, a tri dana kasnije, bez sumnje od prevelike tuge za ćerkom, umrla je njena majka Ružica (85). Obe nesrećne žene sahranjene su danas zajedno na Novom groblju u Beogradu.

Malo ko je mogao da pretpostavi kakva se tuga krije iza zajedničkih čitulja Dragani i Ružici, čiji je život i sam po sebi bio ispunjen velikim izazovima, s obzirom na to da je glava porodice, čuveni pedijatar Boriša Starović, kasnije akademik, bio punih 400 dana u zatočeništvu u Sarajevu tokom rata devedesetih i to na klinici koju je osnovao i vodio 20 godina.

BILE SU DIVNE

Požar koji je prekinuo Draganin život izbio je 2. avgusta u stanu dvospratne zgrade u Ulici Vjekoslava Kovača na Zvezdari, preko puta SC Olimp. Spasa od vatre i dima za nju nije bilo. Već 5. avgusta preminula je i njena majka Ružica.
- Voljene naše, ostaju divne uspomene i nezaborav u srcu. Anđeli neka vas čuvaju - stoji u jednoj od mnogobrojnih čitulja, kojima su se porodica i prijatelji oprostili od dve divne žene, kako ih opisuju svi koji su ih poznavali.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Kako nam je ispričao jedan porodični prijatelj, Dragana je kao specijalista dermatovenerolog radila na Klinici za kožne i polne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci.

- Nema pacijenta koji o njoj nije govorio sve najlepše. Bila je izuzetan stručnjak i zaista posebna žena. Ona je često pričala o očevoj sudbini i tome kako je prvih godina rata u Sarajevu brutalno pogažena Hipokratova zakletva, kada su Borišu Starovića najpre pokušali da ubiju, prvog dana rata 6. aprila 1992, a onda i zatočili, iako nikada ni mrava nije zgazio. Bio je u zarobljeništvu na svojoj klinici, čiji je bio jedan od osnivača i vodio je dve decenije. Pušten je tek posle 400 dana i tada je napustio Sarajevo - priča naš sagovornik.

VODIO FAKULTET
Boriša je kasnije bio na visokim pozicijama u zdravstvenim ustanovama Republike Srpske, vodio je i medicinski fakultet u Istočnom Sarajevu, a preminuo je 2005. Ćerka Dragana krenula je očevim stopama i ceo profesionalni život posvetila je brizi o pacijentima. Draganinog oca, čuvenog pedijatra, muslimani pokušali da ubiju prvog dana rata u Sarajevu, a onda ga držali 400 dana u zarobljeništvu

Dim kuljao na sve strane

Uzroci požara u zgradi na Zvezdari nisu zvanično saopšteni do dana pisanja ovog teksta. Prema rečima očevidaca i komšija iz zgrade, vatra je izbila iznenada i pretpostavlja se da je Dragana stradala od dima koji je kuljao na sve strane, odnosno da se ugušila. Vatrogasci su brzo došli, međutim, za nesrećnu ženu nije bilo spasa.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading