OGLASIO SE OTAC DETETA (5) KOJE JE IZAŠLO SAMO IZ VRTIĆA! Prepešačilo kilometar: Pokreće se disciplinski postupak protiv odgovornih

Autor:

Svet

10.08.2024

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Detalji drame u vrtiću u Zeti

OGLASIO SE OTAC DETETA (5) KOJE JE IZAŠLO SAMO IZ VRTIĆA! Prepešačilo kilometar: Pokreće se disciplinski postupak protiv odgovornih

Foto: Tanjug/BEOINFO

U vrtiću JPU "Đina Vrbica", vaspitna jedinica "Zvjezdani vrt" u Zeti, pokrenuće se disciplinski postupak protiv nekoliko zaposlenih zbog ozbiljnog incidenta u kojem je petogodišnje dete napustilo vrtić i krenulo prema kući.

Prema nezvaničnim informacijama, uprava vrtića smatra da se radi o teškoj povredi radne obaveze, pre svega vaspitača u grupi kojoj je dete pripadalo, kao i drugih zaposlenih čijom nepažnjom vrata objekta nisu bila zaključana i obezbeđena.

Menadžment vrtića "Đina Vrbica" obavestio je javnost da je odmah po saznanju o incidentu pokrenuta zakonska procedura kako bi se utvrdili uzroci događaja. Do završetka disciplinskog postupka zaposlenima je izrečena mera suspenzije. U saopštenju se navodi da su iz uprave neprijatno iznenađeni incidentom i da će javnost biti blagovremeno obaveštena o konačnoj odluci.

Roditelji petogodišnjeg dečaka tvrde da je vaspitačica izbacila njihovo dete iz učionice zbog neposlušnosti, nakon čega je ono izašlo iz vrtića jer vrata nisu bila zaključana. Prijatelj porodice je obavestio roditelje da su pronašli preplašeno i uplašeno dete na magistralnom putu Podgorica-Zeta. Otac deteta, Darko Rašović, izjavio je da je vaspitačica tvrdila da je dete tražilo da ide u toalet, a kada se nije vratilo, krenula je u potragu, ali bez uspeha. Rašović je sporio što ih odmah nisu obavestili o nestanku deteta.

Policija je obaveštena o incidentu, a roditelji žele da se utvrdi odgovornost zaposlenih u vrtiću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading