"SRBI SU BOGOVI KOŠARKE": Verovali ili ne - Hrvatska se poklonila srpskim reprezentativcima!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

09.08.2024

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komšije su sa velikom pažnjom ispratile duel Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, a po okončanju meča njihovi portali su bili preplavljeni komentarima u kojima se veliča igra "orlova" .

"SRBI SU BOGOVI KOŠARKE": Verovali ili ne - Hrvatska se poklonila srpskim reprezentativcima!

Foto: Profimedia

Košarkaška reprezentacija Srbije ipak nije uspela. "Orlovi"  su polufinalu Olimpijskih igara u Parizu od selekcije Sjedinjnih Američkih Država rezultatom 95:91, ali je navedenom ostvarenju u mnogome kumovala sudijska trojka u sastavu Ademir Zurapović (Bosna i Hercegovina), Hulio Anaja (Panama) i Martniš Kozlovskis (Letonija) koja je pokazala da, u najmanju ruku, nije dorasla ovakvom duelu.

Međutim, nakon meča i pored rezultatskog neuspeha srpskim košarkašima stižu čestitke sa svih strana. Možda i najupečatljiviju poruku "orlovima" je poslao nekadašnji NBA košarkaš Evan Tarner koji je zaista bio oduševljen partijom srpske košarkaške reprezentacije.

Ono što posebno upada u oči, jeste činjenica da j veliki broj pozitivnih komentara stigao i iz Hrvatske. Komšije su sa velikom pažnjom ispratile duel Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, a po okončanju meča njihovi portali su bili preplavljeni komentarima u kojima se veliča igra "orlova" i iskazuje razočaranje porazom našeg košarkaškog nacionalnog tima.

- Srbima kapa do poda, vrhunski odigrano, baš kako i treba sa Amerima, ali ovi su se izvukli za dlaku. Još jednom, svaka čast;

- Po prvi put navijah za Srbe. Toliko su odlični i srčani bili, bravo! Kakva šteta što neće biti u finalu;

- Srbi bogovi očevi košarke, ljubomoran sam što mi nemamo takvu košarku

- Što se mene tiče vi ste pobedili;

- Samo ću ovo napisati... Gledao sam ovaj epski dvoboj sa više ljudi. Od toga znam da par njih zaista ne podnose Srbe organski... Ali svi, apsolutno svi, su želeli da bahati Ameri izgube. Kapa do poda srpskoj reprezentaciji. Velika ekipa, grandiozna - samo su neki od komentara na hrvatskim portalima.

Foto: Profimedia

Srbija je razbila "drim tim"

 

Da podsetimo, utakmica za treće mesto i bronzanu medalju na olimpijskom turniru na programu je 10. avgusta u neobičnom terminu u 11 časova.

S druge strane, finale će se igrati istog dana od 21.30 časova, rival Sjedinjenih Američkih Država biće domaćin Francuska, što će biti repriza duela za zlato sa prethodnih Olimpijskih igara iz Tokija, koju su Ameri dobili rezultatom 87:82. Mora se priznati da ovolika razlika u terminima između utakmice za prvo i treće mesto nije zabeležena u istoriji najvećeg sportskog planetarnog takmičenja. 

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading