KAFIĆI I KAFANE ZABRANJUJU ULAZAK MLADIMA I DECI? Nove restriktivne mere ZAPALILE DRUŠTVENE MREŽE

Autor:

Biznis

01.08.2024

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnicima ostaje da preispitaju svoje poslovanje

KAFIĆI I KAFANE ZABRANJUJU ULAZAK MLADIMA I DECI? Nove restriktivne mere ZAPALILE DRUŠTVENE MREŽE

Foto: Shuttertock

Restrikcije u ugostiteljstvu: Da li je ovo novi trend?

U poslednje vreme, sve više restorana širom sveta uvodi određene restrikcije vezane za klijentelu. Međutim, da li je ovo samo privremena pojava ili može postati trajni trend? Mišljenja su podeljena.

Zabrana ulaska za određenu starosnu kategoriju

Pojedini restorani, naročito u Americi, uvode zabrane ulaska za određene starosne kategorije, pa čak i deci.

Pionir u uvođenju restrikcija

Džoni B. Barunis je bio pionir u uvođenju restrikcija kada je otvorio svoj bar u Njujorku 1993. godine. Njegova želja bila je da privuče određenu vrstu mušterija, a ova praksa se kasnije proširila na mnoge druge ugostiteljske objekte širom sveta.

Ekonomski aspekt restrikcija

Iako su neki ugostiteljski objekti zabeležili povećane rezervacije i prodaju nakon uvođenja zabrane za malu decu, naši ugostitelji smatraju da ova odluka nije ekonomski isplativa. Samo privilegovani restorani sa izrazito bogatom klijentelom mogu sebi da priušte takvu odluku.

Različita mišljenja korisnika

Društvene mreže su preplavljene različitim mišljenjima o restrikcijama. Dok neki korisnici podržavaju ovakve odluke zbog mirnijeg okruženja, drugi smatraju da je bolje podići cene nego ograničavati uzrast posetilaca.

Starosna diskriminacija ili sloboda vlasnika?

Postavlja se pitanje da li je ovo oblik starosne diskriminacije ili samo slobodna odluka vlasnika ugostiteljskih objekata. Iako stručnjaci sumnjaju da će objekti koji su isključivo za stariju klijentelu postati trend, vlasnicima ostaje da preispitaju svoje poslovanje i donesu odluku najprimereniju njihovom biznisu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading