KO JE SRPSKI OLIMPIJAC KOJI JE NAJSTRAŠNIJE IZVREĐAO ORGANIZATORE OI? Nemanja Majdov - vicešampion sveta, koji je brutalno pokraden od strane sudija!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

01.08.2024

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta se dogodilo sa duhom olimpijzma dame i gospodo sportske sudije?

KO JE SRPSKI OLIMPIJAC KOJI JE NAJSTRAŠNIJE IZVREĐAO ORGANIZATORE OI? Nemanja Majdov - vicešampion sveta, koji je brutalno pokraden od strane sudija!

Foto: Nemanja Miščević

Srpski džudista Nemanja Majdov, bio jedan od glavnih favorita za zlato u kategoriji do 90 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu, šokantno je eliminisan već u osmini finala. Njega je na startu takmičenja eliminisao Grk Celidis rezultatom 10:0, a borba je odlučena zahvaljujući dodeli tri žuta kartona.

Navedena događanja izazvala su erupciju besa srpskog džudiste koji nije štedeo reči nakon sudijske odluke:

- Satanistička smeća. Seme im se sudačko zatrovalo. Diskvalifikovali me posle dva minuta i ne pružiti mi priliku da uopšte pokažem nešto. Jesu li vam to te vrednosti, taj sport i olimpijske igre, smeća obična. To vam je sve, vratiće vam se svaka suza, go*na satanistička - nije mogao da sakrije bes Majdov:

Foto: Profimedia

Sve im je sasuo u lice - Nemanja Majdov

 

- Jedino tako me možete zaustaviti, klošari. Džudo je uništen i namešten sport. Sto posto je  kontrola sudija ishoda meča. Prođe onaj koji se hoće sagnuti i klanjati im se. E pa od mene to neće dočekati nikad. Takva medalja mi nije ni potrebna, smeća nesrećna. Četiri godine nas nabijaju, 15 diskvalifikacija, ćutiš kako te ne bi oštetili na Olimpijskim igrama. Dođeš i ponovo klasika, pošalji ga kući dok se još nije ni zagrejao.

- Predstavljamo Nemanju Majdova:

Rođen je 10. avgusta 1996. godine na Palama. Osnovnu školu Sveti Sava završio je 2011. godine kao đak generacije. 2015. godine završava srednju farmaceutsku školu.

Nemanja Majdov džudoom je počeo da se bavi u ranom detinjstvu. 2003. godine oblači svoj prvi kimono i već sa 16 godina u počinje da niže velike uspehe. Od 2013. godine je član Džudo kluba Crvena zvezda.

Nemanja je još kao dečak ostvarivao velike uspehe na tatamiju. Osvajač je preko 200 medalja u mlađim kategorijama. U periodu od 2006. do 2009. godine je ostvario niz od 198 borbi bez poraza.

Foto: Profimedia

Suze vicešampiona sveta - nepravda uvek boli

 

Na Olimpijskim igrama za mlade 2014. godine održanim u Kini okitio se srebrom. 2017. godine Nemanja Majdov se sa Svetskog prvenstva iz Budimpešte vraća sa zlatom oko vrata. Postao je šampion sveta, a Srbija je dobila svog prvog ikada svetskog šampiona. Vicešampion je Evrope 2018. godine (Tel Aviv) i srebrni na Mediteranskim igrama 2018. godine (Taragona).  2019. godine u martu mesecu, osvaja svoj prvi Grand Pri u karijeri u marokanskom Marakešu. U maju iste godine osvaja i svoj prvi Grend Slam u karijeri u Bakuu. Takođe 2019. godine osvaja bronzu na svetskom prvenstu što je druga svetska medalja Nemanje Majdova za Srbiju. Krajem iste godine pada i Kina gde je Nemanja osvojio svoju prvu masters medalju i prvu ikada masters medalju za Srbiju. Nemanja je svojim rezultatima osigurao titulu najboljeg džudiste.

Proglašen je za najboljeg mladog sportistu Srbije 2014. godine, a iste godine postaje i ambasador sporta Republike Srpske. Najbolji je sportista iz Reublike Srpske za 2017. godine i najbolji sportista Sportskog društva Crvena zvezda iste godine. dobitnik je i specijalne nagrade Olimpijskog komiteta Srbije za 2017. godinu. 9. januara 2018. godine, na dan slave Republike Srpske, Nemanja je od strane Predsednika republike odlikovan ordenom zasluga za narod. 2018. godine Nemanja je proglašen i za najboljeg sportistu grada Beograda. 5. marta 2020. na proslavi 75. rođendana Crvene zvezde Nemanja je proglašen najboljim sportistom crveno-belog sportskog društva, dok je njegov otac i trener Ljubiša proglašen za najboljeg trenera. Takođe je i pripadnik snaga MUP-a Republike Srpske.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading