ZLATO U RUKAMA SRBIJE! BRAVO, Mikec, BRAVO, Zorana - PONOSNI SMO NA VAS!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tako se to radi!

ZLATO U RUKAMA SRBIJE! BRAVO, Mikec, BRAVO, Zorana - PONOSNI SMO NA VAS!

Foto: Instagram.com/oksrbije

Srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec  napravili su veliki podvig na Olimpijskim igrama u Parizu, obezbedivši medalju za Srbiju na ovom takmičenju, a zatim su doneli      zlato, pobedivši u disciplini vazdušni pištolj u miks parovima. 

Ovaj trijumf obezbedio je prvu zlatnu medalju za Srbiju na ovim igrama, čime su strelci još jednom pokazali svoju dominaciju na svetskoj sceni. Mikec i Arunovićeva su demonstrirali vrhunsku preciznost i smirenost, ostavivši konkurenciju iza sebe. Njihova pobeda donela je ogromnu radost i ponos Srbiji, potvrđujući njihov status među najboljim strelcima sveta.

Dok je Srbija briljirala i osvojila zasluženo prvo mesto, Turska se našla na drugom, a Indija je trećeplasirana i ide kući sa bronzom.

Njih dvoje su se plasirali u veliko finale u disciplini 10 metara vazdušni pištolj, gde su osvojili zlato protiv odličnog turskog para Seval Ilajda Tarhan i Jusuf Dikec.

Naš dvojac je zauzeo drugo mesto u kvalifikacijama sa 581 krugom, dok su Turci bili najbolji sa 582 kruga. Ova izuzetno mala razlika u rezultatima stvorila je napetu atmosferu pred finalni duel.

 

 

Damir Mikec je pred sam meč izjavio da ulaze rasterećeni u borbu za zlato, ističući da nema mesta ni za euforiju ni za opuštanje. On je naglasio da njih dvoje žele više te da su se detaljno pripremali za finale. Njihov cilj je da daju sve od sebe u borbi za zlatnu medalju, prihvatajući da će na kraju pobediti bolji.

- Zadovoljni smo, srećni, ali nema euforije ni opuštanja, posao još nije gotov. Želimo više. Imamo iskustva u mečevima za medalje, vežbali smo finala tokom priprema. Hoćemo da damo sve od sebe u utorak, pa neka bolji pobedi - poručio je Mikec.

Dok je Srbija briljirala i osvojila zasluženo prvo mesto, Turska se našla na drugom, a Indija je trećeplasirana i ide kući sa bronzom.

Mikec i Arunovićeva su pokazali da su u vrhunskoj formi i da su spremni za nove izazove. Njihov uspeh na Olimpijskim igrama u Parizu sigurno će biti podsticaj za sve buduće generacije strelaca u Srbiji. Ova zlatna medalja je ne samo veliki uspeh za Damira Mikeca i Zoranu Arunović, već i za celokupni srpski sport, pokazujući da se upornost, rad i posvećenost uvek isplate.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading