OTADŽBINA JE IZNAD SVEGA: Ruskinja odbila da se odrekne zastave i himne i odustala od OI - na Kupu Rusije u plivanju ostvarila bolji rezultat od olimpijske pobednice!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.07.2024

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovali, il ne...

OTADŽBINA JE IZNAD SVEGA: Ruskinja odbila da se odrekne zastave i himne i odustala od OI - na Kupu Rusije u plivanju ostvarila bolji rezultat od olimpijske pobednice!

Foto: Instagram.com/evgenia_chikunova

Rusija je već duže vreme pod međunarodnim sankcijama, uključujući i sportske, zbog rata u Ukrajini. Ovo je imalo značajan uticaj na učešće ruskih sportista na Olimpijskim igrama u Parizu.

Samo 15 ruskih sportista je uspelo da se plasira na ove igre, a jedna od njih, Jevgenija Čikunova, je odlučila da ne učestvuje kao "neutralni sportista". Odbila je da se odrekne zastave, grba i himne Rusije, te nije otputovala u Francusku.

Dok su svetski poznati plivači bili fokusirani na pripreme za Olimpijadu u Parizu, u Rusiji je održan Kup u plivanju. Vladimir Saljnikov, prvi čovek Sveruske federacije plivanja (SFP), je obećao nagradu od dva miliona rublji sportisti, ili sportistkinji koji na ovom takmičenju ostvare bolji rezultat nego olimpijski pobednik u toj disciplini. Jevgenija Čikunova je ostvarila najbolji rezultat u disciplini sto metara prsnim stilom, što je izazvalo veliko iznenađenje.

Čikunova je na navedenom ruskom plivačkom takmičenju ostvarila rezultat od jednog minuta, pet sekundi i 26 stotinki, što je za dve stotinke bolje ostvarenje od olimpijske pobednice, južnoafrikanke Tatjane Smit koja je do najsjajnijeg odličja stigla sa rezultatom 1.05:28.

Foto: Tanjug/AP

Tatjana Smit - olimpijska pobednica

 

Vest o Čikunovinom uspehu na Kupu Rusije je odjeknula širom Rusije, a mediji su je proglasili boljom od olimpijske šampionke.

Ova priča o Jevgeniji Čikunovoj jasno pokazuje njenu posvećenost svojim principima i nacionalnom identitetu, kao i sposobnost da ostvari izuzetne sportske rezultate uprkos izazovima.

Sve dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading