TUGA NA ČETVRTI DAN IGARA: Preminuo olimpijski šampion

Autor:

Sport

30.07.2024

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odnela ga je duga i teška bolest

TUGA NA ČETVRTI DAN IGARA: Preminuo olimpijski šampion

Foto: Profimedia

Veliki gubitak za svet veslanja: Preminuo bivši olimpijski šampion Vladimir Ješinov

Ruski mediji su nedavno preneli tužnu vest o smrti bivšeg olimpijskog šampiona u veslanju, Vladimira Ješinova, u 75. godini života nakon duge bolesti. Vest o Ješinovljevoj smrti prvo je objavila Ruska veslačka federacija, čime je svet sporta zavijen u crno.

Legenda veslanja: Olimpijski trijumf u Montrealu 1976.

Vladimir Ješinov ostvario je svoj najveći uspeh na Olimpijskim igrama 1976. u Montrealu, osvojivši zlatnu medalju u četvercu sa kormilarom. Njegov podvig ostao je upisan zlatnim slovima u istoriji veslanja, ostavljajući neizbrisiv trag u svetu sporta.

Uspešna karijera i doprinos sportu

Pored olimpijskog zlata, Ješinov je bio i dvostruki svetski šampion, sa osvojenom i jednom srebrnom i jednom bronzanom medaljom, kao i višestruki prvak Evrope. Nakon završetka uspešne takmičarske karijere, posvetio se trenerskom pozivu, deleći svoje znanje i iskustvo sa budućim generacijama veslača. Takođe, bio je angažovan i kao sportski funkcioner, doprinoseći razvoju veslačkog sporta izvan takmičarskih staza.

Sećanje kroz trke u Sankt Peterburgu

Trke koje se održavaju svake godine u Sankt Peterburgu posvećene su sećanju na Vladimira Ješinova, čime se njegovo nasleđe održava živim i nastavlja da inspiriše nove generacije veslača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading