SRBIJA ČEKA: Zorana i Damir pucaju za zlato - evo gde možete pratiti odlučujuću borbu za najsjajnije odličje!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

30.07.2024

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je da se prigrli i prva olimpijska medalja.

SRBIJA ČEKA: Zorana i Damir pucaju za zlato - evo gde možete pratiti odlučujuću borbu za najsjajnije odličje!

Foto: Instagram.com/oksrbije

Naši strelci, Zorana Arunović i Damir Mikec, obezbedili su srebrnu medalju na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu.

Iako su imali slabiji start, uspeli su da se domognu prvog mesta u kvalifikacijama, ali su na kraju završili kao drugi, iza strelaca iz Turske. Ipak, ova medalja predstavlja prvi uspeh za Srbiju na ovim Olimpijskim igrama i donosi nadu za još veći uspeh u finalu.

Veliko finale zakazano je za 9.30 časova kada će se Damir Mikec i Zorana Arunović će se boriti za zlatnu medalju protiv Jusufa Dikeca i Seval Tarhan iz Turske. Odlučujuću bitku za najsjajnije olimpisjko odličje navijači i ljubitelji sporta u Srbiji imaće priliku da prate u direktnom prenosu na RTS-u 1, kao i na portalu Republika.rs.

Iako je Damir Mikec propustio priliku da osvoji medalju u pojedinačnoj konkurenciji, on se sada nada osvajanju zlatne medalje. Nakon što je izjavio da je njegov početak takmičenja bio lošiji, istakao je da su danas zaista pokazali šampionski duh i zaslužili ovu medalju. Očigledno je da su odlučni da se bore za najviši plasman i da donesu zlato Srbiji.

Republika

Foto: RTS/printscreen

Zorana i Damir nakon obezbeđene srebrne medalje

 

Nakon obezbeđene srebrne medalje naši olimpijci su izjavili:

- Bilo je napeteo. Nešto smo lošije krenuli, ali smo sve kasnije nadoknadili. Bil ismo maksimalno skoncentrisani na borilište i ne bi nas poremetilo i da se sve oko nas rušilo. Sada idemo u sutrašnje finale da uradimo sve što možemo - istakla je Zorana Arunović.

Osvrnuo se Damir Mikec i na ostvarenja od prethodnog dana:

- Dogodilo se šta se dogodilo. Jednostavno u datom momentu nisam bio najspremniji. Nisam se prilagodio na takmičenje, ali je najvažnije da smo sada Zorana i ja ostvarili ono što smo želeli i spremamo se za sutra da "upucamo" zlato.

Zorana Arunović i Damir Mikec su pokazali izuzetnu mentalnu snagu i veštinu u streljaštvu, te su zasluženo stigli do finala. Svi ljubitelji sporta sa nestrpljenjem iščekuju njihov nastup i nadaju se da će uspeti da osvoje zlatnu medalju i čuju himnu Srbije na Olimpijskim igrama. Hajde, Srbija!

Sve dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading