UKRAJINCI PONOVO ZADALI UDARAC NEPRIJATELJU U DUBINI RUSIJE! Pogođen strateški objekat! Izbio ogroman požar! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

30.07.2024

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad su izvele snage Službe bezbednosti Ukrajine u saradnji sa drugim komponentama Odbrambenih snaga

UKRAJINCI PONOVO ZADALI UDARAC NEPRIJATELJU U DUBINI RUSIJE! Pogođen strateški objekat! Izbio ogroman požar! (FOTO/VIDEO)

Foto: printskrin/telegram

Ukrajinske snage napale su sinoć rusko skladište nafte u Kurskoj oblasti, objavila je pres-služba Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine.

- Uspešno je pogođeno neprijateljsko skladište nafte "Logistički centar br. 43" u selu Vozi, u Kurskoj oblasti Ruske Federacije. Prema obaveštajnim podacima, usled napada je izbio požar na objektu - navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuku.

Prema informacijama Generalštaba, napad su izvele snage Službe bezbednosti Ukrajine u saradnji sa drugim komponentama Odbrambenih snaga.

- Odbrambene snage će nastaviti da preduzimaju sve moguće mere za podrivanje vojnog i ekonomskog potencijala ruskih okupatora kako bi ih primorale da obustave oružanu agresiju na Ukrajinu - ističe se u saopštenju, prenosi Ukrinform, piše Tanjug.

Podsetimo, nakon krvavog napada u Africi, kada su pobunjenici sa severa Malija izmasakrirali plaćenike Vagnera, ukrajinski portal Kijev Post objavio je fotografiju na kojoj se navodno vide pobunjeni Tuarezi kako poziraju sa ukrajinskom zastavom.

Ukrajinski medij tvrdi da je fotografija nastala malo posle napada koji je rezultirao smrću desetina pripadnika Vagnera i vojske Malija.

Korisnici društvenih mreža su skrenuli pažnju na dve osobe sa fotografije, jedne u crnoj uniformi, i muškarca u tamno plavoj jakni, za koje tvrde da su najverovatnije evropskog porekla - tačnije Ukrajinci.

Andrej Jusov, predstavnik Glavne obaveštajne uprave (HUR), izjavio je danas, da su "pobunjenici dobili neophodne informacije, što je omogućilo uspešnu vojnu operaciju protiv ruskih ratnih zločinaca", dodajući:

- Mi trenutno nećemo razgovarati o detaljima, ali će uskoro isplivati više.

Čini se da ova fotografija ukazuje na podršku Tuarega Ukrajincima, koji su se već sukobljavali sa Vagnerovcima i Rusima širom Afrike.

Pobunjeni Tuarezi iz pokreta "Stalni strateški okvir za mir, bezbednost i razvoj" (CSP-PSD) ranije su podelili fotografije i video snimke uništenog konvoja Vagnerovaca i vojske Malija.

Borbe sa Vagnerom odigrale su se u gradu Tincauatene, blizu granice Malija sa Alžirom, u četvrtak i petak, 25. i 26. jula. Navodno je najmanje 20 boraca Vagnera je ubijeno, dok je na desetine zarobljeno.

Ruska državna novinska agencija Raša Tudej objavila je da je ukrajinska obaveštajna služba (HUR) obučavala lokalne separatističke militante Tuarega, i da je navodno tajno dovodila najmanje dve grupe iz Afrike u Ukrajinu kako bi ih naučila da koriste dronove.

RT se pozvala na Telegram kanal Grey Zone, blizak Vagneru. Upravo je u ovom napadu Tuarega na Vagner navodno ubijen administrator tog kanala sa pozivnim znakom "Beli".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading