NIJE ZA DŽABE NAJBOLJA! Tijana Bošković ušla u istoriju Olimpijskih igara!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki podvig.

NIJE ZA DŽABE NAJBOLJA! Tijana Bošković ušla u istoriju Olimpijskih igara!

Foto: Profimedia

Najbolja srpska odbojkašica Tijana Bošković ponovo je ostavila pečat na Olimpijskim igrama, ali ovog puta ne po pobedi već po impresivnom individualnom učinku. U duelu sa Kineskinjama u Parizu, Bošković je zabeležila čak 39 poena, od kojih je 36 došlo u napadu. Ovaj neverovatan učinak upisao ju je na drugo mesto večne liste najefikasnijih partija na Olimpijskim igrama.

Sada je pitanje da li će Tijana uspeti da nadmaši čuveno izdanje Hrvatice Barbare Jelić Ružić sa Igara u Sidneju 2000. godine, kada je zabeležila 44 poena. S obzirom na Tijaninu igru i njenu sposobnost da dominira na terenu, ne bi bilo iznenađenje da do kraja turnira obori ovaj rekord.

Foto: Profimedia

Tijana Bošković

Impresivna lista najefikasnijih partija na Olimpijskim igrama sada uključuje i Tijanino ime, a iza nje su ostale veličine poput Brazilke Mari Štajnbreher sa 37 poena, Amerikanke Džordan Tompson sa 34 poena i Južnokorejke Kim Jeon Kung takođe sa 34 poena. Ovo svedoči o tome koliko je Tijanin učinak zaista bio izuzetan i kako je ona postala deo istorije Olimpijskih igara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading