ŠTETA! Basketaši ostali bez medalje, Francuzi na krilima publike otišli u polufinale!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika borba se vodila!

ŠTETA! Basketaši ostali bez medalje, Francuzi na krilima publike otišli u polufinale!

Foto: FIBA

Basketaška reprezentacija Srbije odmerila je snage protiv domaćina Francuske u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu. Naš tim ipak nije uspeo, pošto je izgubio od ''trikolora'' koji su na krilima publike odneli pobedu i zakazali duel sa Letoncima u polufinalu.

Francuski basketaši su brzo preuzeli vođstvo, ostvarivši prednost od 5:2 zahvaljujući dve dvojke Žila Ramboa, što je unelo nervozu u srpski tim. Ipak, srpski basketaši nisu dugo dozvolili Francuzima da uživaju u vođstvu, jer su sjajnim akcijama, posebno zakucavanjima Strahinje Stojačića, vratili samopouzdanje i intenzitet igre u odbrani. Marko Branković je potom postigao poene koji su doveli do izjednačenja 7:7. Iako su Francuzi ponovo uspeli da se odlepe zahvaljujući ofanzivnim skokovima, Dejan Majstorović je dvojkom vratio nadu srpskom timu smanjivši rezultat na 13:11.

Nažalost, domaći tim je uspeo da zadrži prednost i dođe do trijumfa rezultatom 22:19, ostavljajući srpske basketaše bez plasmana u polufinale. U polufinalnim duelima sastaće se Holandija - Litvanija i Letonija - Francuska, dok su borbe za medalje na programu u ponedeljak od 18:30 časova.

Ovim porazom, reprezentacija Srbije u basketu 3x3 završila je svoje učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, ali ostaje da se istakne hrabrost i borbenost naših basketaša koji su pružili izuzetan otpor i učinili da meč bude neizvestan do samog kraja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading