NOVAK OVO PORUČIO NAKON OSVOJENOG ZLATA! "Najbolji osećaj koji sportista može da oseti"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije mi bila potrebna motivacija, jer nema veće motivacije od toga boriti se za svoju zemlju.

NOVAK OVO PORUČIO NAKON OSVOJENOG ZLATA! "Najbolji osećaj koji sportista može da oseti"

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Na nedavno završenim pariskim Olimpijskim igrama u tenisu, najbolji teniser svih vremena Novak Đoković ostvario je veliki uspeh osvajanjem zlatne medalje, čime je upotpunio svoju već impresivnu karijeru. Đoković, koji već godinama važi za jednog od najboljih tenisera sveta, sada može sa ponosom reći da je osvojio sve moguće titule u tenisu.

Nakon meča, Novak se obratio novinarima.

- Najposebniji osećaj, mislio sam da je nošenje zastave kada sam nosio zastavu na otvaranju u Londonu najbolji osećaj koji sportista može da oseti, sada sam shvatio da je to ovaj momenat, najveći koji jedan sportista može da oseti. Nositi srpsku zastavu me motiviše kao ništa više - rekao je Novak na početku izlaganja.

Ovo je Đokoviću najveći uspeh u karijeri.

Republika

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

 

- Osvojio sam bronzu 2008. posle nisam mogao da pređem prepreke u polufinalu i da dođem do medalje, sada u 37. godini, protiv 21- godišnjeg, najboljeg na svetu, kada sve to pogledam, ovo je najveći uspeh u mojoj karijeri. Ova godina je bila drugačija za mene, nisam osvojio ništa do sada, ali rekao sam da su Grend slemovi i Olimpijske igre glavni cilj, znao sam da je ovo verovatno poslednja šansa za OI - rekao je on.

Osvrnuo se najbolji teniser svih vremena na nedavnu povredu kolena, zbog koje je morao da bude podvrgnut hiruškom zahvatu.

Spremio sam se za RG, Vimbldon i OI, da budem na vrhuncu svojih sposobnosti. Povreda koju sam dobio na RG me je malo omela, ali igrao sam finale Vimbldona, što nisam očekivao. Bio sam tada izdominiran u finalu, ali znao sam da sam ovde drugačiji igrač u smisli kako se krećem, to mi je bilo bitno zbog samopouzdanja i zbog kretanja i zbog igre - rekao je Novak i potom dodao:

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

Nije mi bila potrebna motivacija, jer nema veće motivacije od toga boriti se za svoju zemlju. Prve dve runde, znao sam posle toga da je ovo moja šansa, kada sam prošao polufinale, to je bilo olakšanje, osetio sam se kao da sam osvojio turnir, ali sam želeo zlato. Znao sam da moram da se popnem na vrh najviše planine, jer je Alkaraz bio prepreka.

- Znao sam da će biti drugačiji meč u odnosu na Vimbldon, mislim da je fer što su oba seta završena u tajbrejku, neverovatan nivo i od njega i od mene. Čerstitke za njega, pokazao je, gurao je sebe do krajnjih granica, i ja sam isto to radi. Pokušavao sam da se fokusiram na naredni poen, kada sam video da je onaj poslednji forhend prošao, to su bile emocije kakve nikad pre nisam osetio na teniskom terenu - rekao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading