ŠOKANTNO! BEZ SALDANJE PRED LUGANO! Stanojević objasnio zašto je to tako

Autor:

Sport

04.08.2024

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener je priznao da ekipa ima problema u ofanzivi i kreiranju napada.

ŠOKANTNO! BEZ SALDANJE PRED LUGANO! Stanojević objasnio zašto je to tako

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana ostvarili su pobedu nad ekipom Železničara rezultatom 2:0 u trećem kolu Superlige Srbije. Nakon meča, trener crno-belih Aleksandar Stanojević izrazio je zadovoljstvo rezultatom, ali i istakao da postoji prostor za poboljšanje.

Stanojević je posebno pohvalio učinak igrača Đorđa Jovanovića, ističući njegovu pokretljivost i nagrađujući ga za postignuti gol nakon centaršuta Antića. Takođe, istakao je da ekipa ima potencijal za dalje napredovanje i istakao važnost dinamike i kretnje u igri.

Republika

Foto: FK Partizan

Aleksandar Stanojević

 

- Pa dobro, kretali su se igrači dosta. Jovanovic se dosta kreće, nagrađen je lepim golom posle Antićevog centaršuta. Imali smo još dosta situacija, ali kažem da njihova ekipa nije dugo izgubila, dosta su se dobro pokazali i mogu da budem zadovoljan - rekao je Stanojević a onda i nastavio:

- Kretnju, dinamiku, to tražim od svih. Da se kreću, da su u pokretu, da napadamo.. Jovanović to dobro radi. Ja kažem, "budi u nekoj šansi, doći će ti gol". Mogu da budem zadovoljan.

Trener je priznao da ekipa ima problema u ofanzivi i kreiranju napada, ističući potrebu za većim ritmom i intenzitetom. Naglasio je da je važno da ekipa izlazi iz svoje polovine i da se oslobodi straha, te da je podrška publike ključna u takvim trenucima.

- Fali nam ritma intenzitata, fali nam da "zuji". Moramo da budemo moćniji, da izadjemo iz naše polovine. Uvuče se strah. ne računam Dinamo, ali ova utakmica malo fali samopouzdanja. imate igrača više, vi se uplašite i pravite greške koje ne bi pravili u normalnoj situaciji. Nije lako nositi grb Partizana, ali publika nas je dočekala izuzetno pozitivno posle svega što smo im priredili, hvala im na tome. Tužno je bez juga, mnogo je tužno bez juga, mnogo nam je teško. To je mnogo teško za nas, ali ljudi koji su bili tu bili su pozitivni, a nismo bili zaslužili.

Stanojević je takođe govorio o situaciji sa igračem Mateušom Saldanjom, ističući da je igrač blizu odlaska zbog ponuda koje ima, ali da je i dalje pozitivan i podrška ekipi. Naglasio je važnost igrača sa jasnim ciljevima u ovakvim trenucima.

Republika

Foto: Starsport

Mateuš Saldanja

 

- Saldanja je blizu. Ima ponuda, "glava mu nije ovde", teško je i razmišljati. Bio je tu uz ekipu, pozitivan je, sa nama je, on je naš najbolji igrač, ali nije lako strancima koji imaju neke jasne ciljeve u životu. Moramo da se adaptiramo na sve situacije. Trebaju mi momci "sa glavom" u ovom našem teskom trenutku.

Novajlija Žoao Grimaldo dobio je pohvale od trenera, koji je istakao da je atraktivan igrač i da će biti važan deo ekipe u budućnosti, iako se trenutno prilagođava zahtevima tima.

- Kažu da je prvi put spavao posle šest dana, ne zna naše zahteve. On je atraktivan igrac, biće atraktivan za publiku, samo da ne bude za mene poguban (smeh). Doveden je kao pojačanje, tražimo trenutak kada ćemo ga maksimalno iskoristiti. Danas je pokazao da će biti atraktivan, opasan u trenucima jedan na jedan, jedan na dva.

Na kraju, Stanojević je pohvalio i golmana Aleksandra Jovanovića za odbranu penala u kritičnom trenutku utakmice, ističući važnost njegove sigurnosti i stabilnosti, ali i naglašavajući da ekipi još uvek nedostaje dosta toga kako bi dostigli željeni nivo.

- Doneo je sigurnost, svaka mu čast na tome, ali nije bio najbolji. Mislim da ćemo biti stabilni, fali nam još dosta stvari. Ja kažem i njemu "odbrani što je do tebe". Danas je odbranio penal u kritičnom trenutku utakmice. Znate kako je teško u Partizanu, on je doneo tu sigurnost, stabilnost i svaka mu čast na tome - završio je Stanojević.

Ovaj meč je pokazao da Partizan ima potencijal, ali i da postoje oblasti u kojima treba raditi kako bi se postigao željeni rezultat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading