ŠOK! SUDIJA IZ KOMŠILUKA DELI PRAVDU SRBIJI PROTIV AMERIKE: Čudna odluka FIBA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polufinale sudi Bosanac

ŠOK! SUDIJA IZ KOMŠILUKA DELI PRAVDU SRBIJI PROTIV AMERIKE: Čudna odluka FIBA

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije od 21 čas igra polufinalnu utakmicu na Olimpijskim igrama u Parizu, a protivnik je selekcija Sjedinjenih Američkih Država.

Pred duel sa prvim kandidatom za osvajanje zlatne medalje i selekcijom koja, uz Nemačku, jedina nije osetila gorčinu poraza, izabranici Svetislava Pešića imaće ogromnu podršku srpskih navijača.

Iako je zadatak sve osim lagan, nada umire poslednja. A da dođemo do senzacije večeras mogao bi da nam pomogne jedan čovek iz komšiluka. 

Republika

Foto: BH basket

Ademir Zurapović

Naime, krovna kuća svetske košarke, FIBA, donela je odluku da Ademir Zurapović iz Bosne i Hercegovine bude glavni sudija na večerašnjem polufinalnom okršaju između reprezentacija Srbije i Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igrama u Parizu.

Zurapović je jedan od najcenjenijih sudija koje FIBA ima, a poreklom je iz Tuzle. On je već delio pravdu na prethodnim Olimpijskim igrama u Tokiju, čak i u finalu. Za ovu važnu utakmicu, Zurapoviću će pomagati Hulio Anaja sa Paname i Martins Kozlovskis iz Letonije.

Odluka FIBA da za mečeve evropskih i severnoameričkih selekcija kombinuje sudije sa različitih kontinenata nije nova. U ovom slučaju, pored Zurapovića, na utakmici će suditi i Anaja sa Paname i Kozlovskis iz Letonije. Očigledno je da FIBA želi da osigura diverse sudije kako bi se postigla ravnoteža i objektivnost u suđenju mečeva između reprezentacija različitih delova sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading