TUŽNE VESTI ZA SRPSKI FUDBAL! Preminuo čuveni sudija Zoran Petrović!

Autor:

Sport

08.08.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavio je dubok trag deljenjem pravde na terenima širom države.

TUŽNE VESTI ZA SRPSKI FUDBAL! Preminuo čuveni sudija Zoran Petrović!

Foto: printscreen/Youtube

sudija Zoran Petrović

Poznati srpski sudija Zoran Petrović iz perioda osamedesetih i devedesetih godina prošlog veka preminuo je u 73. godini.

Zoran Petrović je počeo kao fudbaleri i igrao je u Partizanu, da bi položio sudijski ispit već sa 18 godina davne 1970. godine.

On je debitovao u Prvoj ligi već devet godina kasnije, kada je bio glavni arbitar na meču Sarajevo - Vardar. Nakon toga, on je sudio na još 186 prvoligaških mečeva u bivšoj Jugoslaviji. Dobre izvedbe u domaćem prvenstvu su mu doneli i mogućnost da sudi međunarodna takmičenja pošto je prošao kod FIFA i 1981. godine.

Foto: Starsport

Zoran Petrović

Njegova prva međunarodna utakmica je bio meč Mitropa Kupa.

Došao je tokom karijere do ogromne 54 klupske međunardoen utakmice, a 42 puta je sudio i reprezentacijama. Bio je član sudijske delegacije na Svetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine, te u Italiji četiri godine kasnije.

Petrović je bio i glavni sudija meča Super Kupa 1990. godine između Milana i Sampdorije, a dve godine kasnije je sudio i revanš finala Kupa UEFA.

Petrović je svoju karijeru završio 1997. godine u Džej ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading