PARTIZAN - LUGANO: Egal u Humskoj! Crno-beli konkretniji, Severina promašio ZICER!

Autor:

Sport

08.08.2024

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim iz Humske mogao do vođstva.

PARTIZAN - LUGANO: Egal u Humskoj! Crno-beli konkretniji, Severina promašio ZICER!

Foto: Starsport

PARTIZAN - LUGANO 0:0

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

46. minut - Izmena u Parizanu. Izlazi Zubairu, ulazi Goh.

46. minut - Počeo je drugi deo!

Prvo poluvreme:

45+2. minut - Kraj prvog dela!

37. minut - Imao je Partizan još jednu priliku da postigne gol. Stigla je lopta do Saldanje, Brazilac je povukao loptu u stranu i šutirao jačom, levom nogom, ali promene rezultata nema.

35. minut - Odlična šansa za Partizan. Nakon kornera za Lugano, usledila je kontra crno-belih, Zahid je poslao loptu ka Severini koji je bio sam ispred golaman, ali je čuvar mreže gostiju odbranio udarac.

29. minut - Žuti karton Zubairuja.

25. minut - Sebičan potez Saldanje. Povukao je napadač Partizana loptu sa centra terena, stuštio se ka kaznenom prostoru Lugana, ali ga je jedan od defanzivaca sustigao i oduzeo mu loptu. Imao je Saldanja na desnoj strani Kcandera Severinu, ali se odlučio da sam završava akciju.

16. minut - Nova šansa za Lugano. Odbrana Partizana je ostavila dosta prostora za Žilija koji se okrenuo i šutirao, ali je lopta otišla preko gola.

8. minut -  Prva intervencija Jovanovića Siminjani je šutirao sa oko 25 metara, snažno, ali golman crno-belih brani.

5. minut - Kalulu je dobio sjajnu loptu od Arijage, ušao je u šesnaesterac i šutirao sa 15-tak metara, ali daleko iznad gola.

2. minut - Parizan je prvi pretio, Saldanja je šutirao sa distance, ali je lopta otišla preko gola.

1. minut - Počela je utakmica.

SASTAVI

PARTIZAN: Jovanović – Medina, Marković, Mujakić, Jurčević – Arijaga, Zahid – Severina, Zubairu, Kalulu – Saldanja

LUGANO: Saipi – Zanoti, Papadopulos, El Vafi, Valencuela – Mahmud, Grgić – Aliseda, Bislimi, Cimignjani – Pržibilko

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević istakao je pred ovaj duel da moraju da se pokažu protiv ovakvih ekipa.

- Mi uvek imamo neka mišljenja, a pogledajte učinak na Evropskom prvenstvu i vidite gde su Švajcarci u odnosu na nas. Iz kog razloga i sa kojim pravom svrstavamo sebe u vrh evropskog fudbala? Da smo veliki favoriti ili nešto slično... Naravno da je naš renome u odnosu na Lugano veći, isto važi i za evropsko iskustvo, ali mnoge zemlje i ekipe iz njih su otišle daleko napred. Pobedio je Lugano Parmu 3:1, vodio protiv Intera, pa izgubio u finišu, baš kao i kad se namerio na Fener, a u švajcarskom prvenstvu je kandidat za titulu. Znate kako su naše ekipe prolazile sa Jang Bojsom... Moramo da budemo realni. Tačno je da ne igramo sa najboljim ekipama iz 'liga petice', ali na ovom nivou moramo da budemo konkurentni. Da je u pitanju neki tim iz Premijer lige, pa u redu, međutim, ovde moramo da se pokažemo - naveo je Stanojević.

Partizan je u odličnoj formi u domaćem prvenstvu, sa maksimalnim učinkom posle tri kola i gol razlikom 7:0. Sa druge strane, Lugano takođe beleži dobre rezultate, sa devet osvojenih bodova u prvenstvu Švajcarske. Nakon ovog susreta, revanš meč između Lugana i Partizana je zakazan za 15. avgust od 20:30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading