VUČIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE TIRŠOVE 2: Za nas je najvažnije da sačuvamo živote i zdravlje ljudi, pre svega naše dece

Autor:

Vesti

05.08.2024

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečja bolnica Tiršova II ima izuzetan značaj za Republiku Srbiju, s obzirom na to da će unapređenjem uslova lečenja dece doprineti podizanju kvaliteta zdravstvene zaštite najmlađih

VUČIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE TIRŠOVE 2: Za nas je najvažnije da sačuvamo živote i zdravlje ljudi, pre svega naše dece

Foto: Pink/Printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je gradilište Dečje bolnice Tiršova 2.

Zbog velikog značaja Dečje bolnice Tiršova 2, na molbu predsednika Srbije i insistiranje Vlade Srbije, radovi se odvijaju u tri smene.

- Prelepo će da izgleda. Za nas je najvažnije da sačuvamo živote i zdravlje ljudi, pre svega naše dece. Važno je za decu iz cele Srbije - kazao je predsednik na početku obilaska, dodavši da se radi u tri smene.

Završićemo je u potpunosti pre početka EKSPA, što znači do marta/aprila 2027. godine, ističe predsednik.

- Biće na ponos svim građanima Srbije, lekarima i sestrama. To su stvari koje su važne - dodao je.

Predsedniku je saopšteno da trenutno radi 70 ljudi, na šta je odgovorio da treba da se pojača malo.

- Osim što idemo sa preventivnim pregledima od septembra za sve ljude starije od 40 godina, da pokušavmo da sačuvamo što je više moguće života, to ćemo da radimo i vikendom, uvodimo sistematske preglede za decu, da bi moglo da bude izlečeno na vreme, da pomognemo roditeljima, da na najbolji način uradimo ono što je posao države. Uložili smo preko 4,6 ili 4,7 milijardi u zdravstvo. Ovo je nešto što je od najvećeg značaja. Neće biti čekanja, svako će dobiti najbolji mogući preventivni pregled - kazao je Vučić.

Zahvalio se izvođačima koji vredno rade.

Republika

Foto: Printscreen/Pink

 

Pitanja novinara

O Kurtiju

- Kurtijevo ponašanje je pokušaj izazivanja ratnog sukoba. Mi ne želimo rat, želimo da sačuvamo mir, ali on to radi uz podršku pojedinih zapadnih sila. Sporazum je brutalno pregažen zbog dve članice EU.

O litijumu

- Naravno da nije problem u litijumu, sve vreme su lagali i obmanjivali narod. Danas sam kriv zbog nečega što će da bude podzemni rudnik, najmanje još dve godine nema kopanja. Zlatibor sutra izlazi sa timom najboljih lekara da se vidi da li može da utiče na zdravlje, ako bilo kome može nešto da zafali, nećemo ići u to. Imaćemo posebni tim za zaštitu životne sredine. Kažite da hoćete moju glavu. Uplašili ste se napretka Srbije.

To će da bude na svega 220 hektara, to je malo parče zemlje, podzemni rudnik, podvukao je Vučić.

- Jedna laž sustiže drugu, neće niko drugi da se suprotstavi. Čujem ove stručnjake što samo traže pare, pa izađu na TV i kažu strašno je to, taj strani kapital. Oni što vole pare za svoje džepove to im je super, pa zamišljaju da su svi kao oni. Ja nisam uzeo milione. Nemoj da vam pričamo o prodaji zemlje u Loznici i okolini. Specijalni tim za zdravlje ljudi, za zaštitu životne sredine, za rudarstvo, za ekonomiju. Ali mi smo ti koji donosimo odluku.

O deci leptirima

- Što se tiče dece leptira, to lečenje košta 600.000 evra, biće dostupno najkasnije od 13. ili 14. avgusta ovde u Beogradu. Sve je to država Srbija uradila. Kad čujem da se skuplja okolo, kao kad kažu klubovi navijači plaćaju porez... i sve je kod nas tako inverzno, i sve je laž. Prosečna plata 96.000 za prosvetne radnike, sad će biti značajno veća.

Dodao je da bi voleo da litijuma ima u celoj Srbiji, ali ga nema nigde osim u Loznici.

"Kad sam izvodio vojsku i policiju?"

- Meni pomažu strane službe? Pa njima pomažu. Njih organizuju da bi srušili slobodnu i nezavisnu Srbiju, zato sam uz Orbana najnapadaniji lider u celoj Evropi, celom svetu. Ja da izvodim vojsku i policiju? Kad sam to radio? Upali su u RTS, u Skupštinu jer smo obezbedili vakcine i respiratore, ali njima se nije ostajalo u kućama. Što su protestvovali nakon onih ubistava? Gde je tu krivica nekog od nas? Sad ih je sramota i o tome da pričaju. Kad im ponudite opoziv, glasanje, neće to. Oni hoće da ih neko rukopoloži i da vladaju i kradu.

Republika

Foto: Pink/Printscreen

 

Predsednik je dodao da će narednih dana da redovno obilazi gradilišta koja rade u drugoj i trećoj smeni.

Izuzetan značaj Dečje bolnice Tiršova II

Dečja bolnica Tiršova II ima izuzetan značaj za Republiku Srbiju, s obzirom na to da će unapređenjem uslova lečenja dece doprineti podizanju kvaliteta zdravstvene zaštite najmlađih. Ovo je posebno važno imajući u vidu da je zdravlje dece prioritet za svako društvo, te se ulaganje u izgradnju modernih zdravstvenih ustanova smatra ključnim korakom ka unapređenju celokupnog zdravstvenog sistema.

Radovi u tri smene kao izraz posvećenosti

Napredak radova na Dečjoj bolnici Tiršova II, koji se odvijaju u tri smene, jasno pokazuje posvećenost i napor koji su uloženi kako bi se ovaj projekat sproveo uspešno i u što kraćem roku. Ovakav intenzivan radni tempo ukazuje na ozbiljnost i važnost projekta, kao i na želju da se što pre omogući pružanje vrhunske zdravstvene nege deci.

Značaj podrške Vlade Srbije

Podrška Vlade Srbije, koja je insistirala na intenziviranju radova na Dečjoj bolnici Tiršova II, dodatno naglašava značaj ovog projekta za državu. Ujedno, ova inicijativa pokazuje odlučnost državnog vrha da ispunjava svoje obaveze prema najmlađim građanima i da im omogući najbolje moguće uslove za lečenje i oporavak.

Poseta predsednika Vučića gradilištu Dečje bolnice Tiršova II predstavlja važan korak ka sagledavanju napretka projekta i pruža priliku da se istakne izuzetan značaj ove zdravstvene ustanove za celokupno društvo. U nadi da će se radovi nastaviti planiranom dinamikom, očekuje se da će Dečja bolnica Tiršova II postati simbol brige o zdravlju najmlađih i primer uspešne realizacije važnih društvenih projekata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading