BORIŠA SIMANIĆ IZ BEOGRADA BODRI "ORLOVE" PROTIV SVOGA DUŠMANINA: Srbija pobeđuje, a na Sudan ne mislim

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polako se osećam zaboravljeno.

BORIŠA SIMANIĆ IZ BEOGRADA BODRI "ORLOVE" PROTIV SVOGA DUŠMANINA: Srbija pobeđuje, a na Sudan ne mislim

Foto: Starsport

Utakmica s Južnim Sudanom ima dvojaki značaj za košarkaše Srbije. Prvi je da ona direktno odlučuje o drugoj poziciji u Grupi C, a drugi i ne manje bitan je da su "orlovi" prošle godine protiv istog rivala na Mundobasketu u Manili ostali bez saigrača Boriše Simanića. Naš krilni centar je dobio jak udarac od Sudanca Nunija Ometa, koji ga je koštao godinu dana neigranja, a mogao ga je stajati i cele karijere, pa i života.

Boriša zbog oporavka ovog puta nije u Parizu sa saigračima, ali pažljivo prati njihove nastupe na Olimpijadi.

- Najteža utakmica na svakom prvenstvu je ona prva, pogotovo kada je to protiv selekcije Amerike. Odigrali smo dobro, ali nije bilo dovoljno za pobedu. U drugoj utakmici smo pokazali kvalitet i siguran sam da ce momci tako nastaviti. S obzirom na to da sam prošao pripreme s njima, znam koliko su jako trenirali i kako su se spremali. Mislim da imamo velike šanse da dođemo do medalje. Svi se nadamo da se to biti ona najsvetlija - preneo je Boriša prve utiske za portal Republika.rs.

Večeras nas čeka Južni Sudan, reprezentacija koja u Simaniću ne izaziva prijatna sećanja.

Republika

Foto: Starsport

Boriša Simanić

 

- Gledaću meč s Južnim Sudanom kod kuće u Beogradu, s porodicom. Što se tiče našeg rivala, i nemam neki osećaj. Kad mi neko spomene Južni Sudan, naravno da se vratim mislima u taj period i u bolnicu, ali sam se vratio treninzima i pokušavam sve to da zaboravim - iskren je srpski košarkaš.

Izvinjenje lično od Nunija Ometa nikada nije stiglo.

- Video sam da je posle utakmice dao izjavu, ali mi se nije lično javio. Više sam se fokusirao na poruke ljudi koji su se setili da pitaju kako sam.

Iako u Beogradu, Simanić je u stalnom kontaktu s drugarima iz reprezentacije.

-  Sa svima sam u kontaktu, ostao sam u toj njihovoj grupi i pred svaku utakmicu pošaljem poruku podrške jer znam da im je to i prošle godine mnogo značilo, pa da ne menjamo ritual. Mnogo je teško to što nisam tamo da zaigram, ali bilo je očekivano da za ovaj turnir ne budem u prilici da im pomognem u tom košarkaškom delu. Naravno da sam imao veliku želju da otputujem s njima i pružim im podršku.

Borišin oporavak i pripreme za narednu sezonu dobro napreduju, ali ostaje nepoznanica gde će nastaviti karijeru jer je još bez kluba.

- Kao što sam rekao, prošao sam kroz pripreme s reprezentacijom, sada radim individualno i siguran sam da ću biti spreman za nastavak karijere, ali još ne znam gde jer mnogo je teško naći klub koji će angažovati igrača s ovakvom povredom. Moja želja je da to bude negde u Srbiji iz razloga jer je tu doktor Gaga, u kog imam puno poverenje. Da bih to ostvario, potrebna mi je pomoć saveza i države da napravim adekvatan ugovor. Dosad sam imao neka obećanja, ali je ostalo samo na tome. Polako se osećam zaboravljenim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading