JEDNA STVAR JE ŠOKANTNA! Evo šta doktorka kaže o bokserki koju svi smatraju muškarcem!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ima višak muških hormona, to je normalno da ima jači udarac, kaže doktorka.

JEDNA STVAR JE ŠOKANTNA! Evo šta doktorka kaže o bokserki koju svi smatraju muškarcem!

Foto: Tanjug/AP

Veliku prašinu podigla je alžirska bokserka Imane Kelif, kojoj je dozvoljeno da se takmiči na Olimpijskim igrama u Parizu, iako je prethodno izbačena sa Svetskog prvenstva u boksu jer nisu mogli da joj utvrde pol.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Njoj je tada pronađen mnogo viši nivo testosterona od dozvoljenog, te je počelo da se sumnja u njen pol.

Već u prvom meču u kojem je nastupila Kelif viđen je skandal kada je njena rivalka Anđela Karini iz Italije odustala posle 46 sekundi borbe zbog prejakih udaraca.

Zbog sumnji u njen pol ponovo se pokrenula velika polemika, a tim povodom pozvali smo doktorku Biserku Obradović, koja je odgovorila na pitanje o ovoj temi.

Republika

Foto: printscreen/youtube

 

- Apsurd je da bude tako osuđena jer je ona žena. Znači ne pije nikakve dodatne supstance, prema tome po meni apsolutno ne treba biti osuđena. Ako ima višak muških hormona, to je normalno da ima jači udarac i da su neke muške osobine došle do izražaja koje su jače nego kod žena. Normalno je da muškarac ima jači udarac nego što ima žena - počela je doktorka Obradović.

Na pitanje da li sa medicinske strane postoji velika razlika gde ona ne bi više smela da se takmiči u ženskoj kategoriji, doktorka je imala jasan odgovor.

- Ne, apsolutno, pa ima žena koje više vežbaju, pa će i imati jači udarac. Ako ne uzima dodatnu supstancu nekih hormona ili nešto, apsolutno ne - poručila je za Telegraf doktorka Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading