NOVAK SA JEDNIM KOLENOM, ANGELINA SA JEDNIM ZGLOBOM: Junačko srce srpskih sportista!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaka čast!

NOVAK SA JEDNIM KOLENOM, ANGELINA SA JEDNIM ZGLOBOM: Junačko srce srpskih sportista!

Foto: Profimedia

Srpska atletičarka Angelina Topić plasirala se u finale Olimpijskih igara u Parizu. Ona je i pored peha koji je doživela uspela da se pribere i ostvari zacrtani cilj. Naime, Topićeva je povredila zglob tokom zagrevanja, pa je bilo upitno njeno učešće u kvalifikacijama. 

Angelina je propustila skok na 183 metara, ali se konsolidovala i odlučila da se takmiči. Prvo je preskočila visinu od 188, a zatim i od 192, ali sve iz trećeg pokušaja. Na kraju nije uspela da preskoči 195, ali je ipak ušla u finale. Po svemu što smo videli, mladu Topićevu je uhvatila velika trema, ali i strah. Međutim, i pored svih problema koji su sastavili ovu 19-godišnjakinju, ona je uspela da sve to potisne i dođe do zacrtanog. 

Ovako nešto što je uradila Angelina se ne viđa često. Sa 19 godina videti ovaku odlučnost i hrabrost, zrelost, to je za svaku pohvalu. Sada za Topićevu sledi veliki izazov, a to je finale. Nadamo se da će povreda biti prošlost i da će se za samu završnicu najprestižnijeg takmičenja sve srediti i biti na svom mestu. Sa srećom, Angelina, već si Srbiju učinila ponosnom.

Foto: www.profimedia.rs

Angelina Topić

- Nisam verovala da mogu, ni sad ne mogu da stanem na nogu. Delovalo mi je nemoguće da odem u finale. Idemo da snimimo zglob. Ako nije ništa… ali čini mi se da jeste. Čula sam da je puklo nešto - poručila je Topićeva.

S druge strane, Novak Đoković je sinoć pobedio Stefanosa Cicipasa sa 2:0 i plasirao se u polufinale, gde će danas od 19 časova odmeriti snage protiv Lorenca Musetija. I Nole je vodio bitke sa samim sobom, tačnije kolenom. On je ponovo osetio isti bol kao na Rolan Garosu, kada je posle morao na operaciju. 

Foto: Profimedia

Novak Đoković

Međutim, čelična volja Novaka i mentalna snaga mu nisu dozvolili da posustane, već da se bore i bukvalno na jednoj nozi dobije Grka. Đoković je jednostavno neuništiv i niko mu ne može ništa. Kao što on kaže, uz snagu Boga, nadamo se da će sa kolenom biti sve u najboljem redu i da će konačno doći do tog olimpijskog zlata koje mu nedostaje u kariijeri. Ovo pokazuje da su srpski sportisti junačkog srca i da neće odustati tek tako, taj inat čuveni proradi i nema nazad.

- Zabrinut sammnogo, iskreno. Ne znam šta bih rekao. Popustio je bol koji je bio veoma jak još dva gema posle toga šta se desilo. Da li sam se udario, ne znam ni sam. Sve je ličilo na meč sa Rolan Garosa, koji sam nekako uspeo da završim, pa sam posle saznao da je povreda teška. Ne znam šta bih rekao - izjavio je Novak Đoković.

Na pitanje: "Šta treba da se dogodi da Đoković zaigra u polufinalu", Novak je uzeo krst sa svoje ogrlice i poljubio ga.

- To treba da se dogodi, molim se bogu - rekao je kratko Đoković za RTS.

Ovi potezi Angeline i Novaka oduševljavaju čitavu sportsku javnost i dokaz je da je mentalna snaga jača od svega i da ih ništa ne može tek tako zaustaviti na putu do cilja. Nadamo se medaljama Topićeve i Đokovića i dočeka na Balkonu.

BONU VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading