ANGELINA TOPIĆ, SRPSKA ATLETSKA PRINCEZA, U FINALU OI: Jedva prihvatila da su joj roditelji i treneri! Sva svoja!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Angelina dolazi iz sportske porodice, njeni roditelji Dragutin i Biljana Topić bili su veliki šampioni i zlatnim slovima su upisani u istoriju Srbije

ANGELINA TOPIĆ, SRPSKA ATLETSKA PRINCEZA, U FINALU OI:  Jedva prihvatila da su joj roditelji i treneri! Sva svoja!

Foto: Starsport

Angelina Topić

Srpska atletičarka Angelina Topić plasirala se u finale Olimpijskih igara u disciplini skok uvis skokom od 1,92 metra i pored povrede tokom zagrevanja, kada joj je proklizala noga, prouzrokujući povredu skočnog zgloba.  Ovo je veliki uspeh 18-godišnje Angeline za koju se veruje da će tek pomerati granice i praviti velike uspehe.

Angelina dolazi iz sportske porodice, njeni roditelji Dragutin i Biljana Topić bili su veliki šampioni i zlatnim slovima su upisani u istoriju Srbije. Angelina je ljubav prema atletici stekla gledajući uspehe koje su njeni roditelji nizali u troskoku i skoku uvis.

Od njih je nasledila atletsku građu i disciplinu. Rano je počela da trenira, ali nije se odmah opredelila za skok uvis.

"Sa Angelinom je najlakše. Ona sama mnogo pomaže. Njen razvoj je takav da najmanje problema pravi. Srećan sam što je tako i što je najbolja. Pubertet je čudna boljka, prošlo je vreme kada joj je smetalo to što smo joj Biljana i ja i roditelji i treneri. Da si me pitao prošle godine o tome, svašta bih ti rekao. Sad, na sreću, izlazi iz puberteta i lakše je. Naši karakteri nisu ni blizu, više je na majku. Zapravo, nije ni na nju, svoja je. Sofija je osam godina mlađa, ali da ih vidiš zajedno, pitao bi se da li su im isti roditelji. A jesu.", rekao je njen otac i trener Dragutin u intervjuu za Kurir.

Angelina je prvi rekord oborila  već sa 16 godina 1. juna 2022. kada je preskočila 195 centimetara, tako da je odmah popravila za centimetar rekord koji je od 1988. držala  Amra Temim.

Posle prvog oborenog rekorda, 26 dana kasnije u Kruševcu, preskočila je 196 centimetara i postala je tek šesta svetska juniorka u istoriji ove discipline koja je u tome uspela u konkurenciji mlađih juniora do 18 godina.

Na Evropskom prvenstvu za mlađe juniore, iste godine, osvojila je zlatnu medalju u Izraelu, a na planetarnom za juniore bronzu u Kolumbiji. Sve to bila je jasna uvertira za Evropsko prvenstvo u Minhenu kada je sa 17 godina uspela da osvojio bronzanu medalju i tako postane najmlađa osvajačica odličja na prvenstvu Starog kontinenta.

Republika

Foto: Profimedia

 

Pre Evropskog prvenstva u Rimu, Angelina je u dva navrata, na takmičenjima iz Dijamantske lige, preskakala 197 centimetara (lični rekord) što je ponovila i u prestonici Italije.

Da je svestrana atletičarka pokazuje i podatak da je zimus oborila državni rekord za starije juniroke u skoku udalj (6,57) koji je od 2007. godine bio u vlasništvu Ivane Španović (6,53), podseća Danas.

Podsetimo, finale je na programu 4. avgusta od 19.55 časova. U finale skoka uvis gledaćemo 13 atletičarki: Jaroslavu Mahučik, Nikol Olislagers, Elenor Paterson, Irinu Geraščenko, Safinu Sadulajevu, Kristinu Honsel, Elenu Kuličenko, Tatjanu Gusin, Naval Menikir, Buse Savaskan, Valdileu Martins, Bahti Kaningem i Angelinu Topić.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading