BIO JE NOVAKOVA INSPIRACIJA, A ONDA GA JE NAPRASNO NAPUSTIO! "Zaslužio si najbolji mogući OPROŠTAJ, ćao - ćao, moj PRIJATELJU!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadao se da ovaj momenat neće doći.

BIO JE NOVAKOVA INSPIRACIJA, A ONDA GA JE NAPRASNO NAPUSTIO! "Zaslužio si najbolji mogući OPROŠTAJ, ćao - ćao, moj PRIJATELJU!

Foto: Instagram.com/djokernole

Na Olimpijskim igrama, Endi Marej doživeo je poraz u paru sa Danijelom Evansom, što označava kraj njegove impresivne igračke karijere. Emotivni trenutak prati erupcija suza, a Britanac nije mogao da zadrži suze, isplakavši se u kompleksu Rolan Garosa. Dan kasnije, njegov dugogodišnji prijatelj Novak Đoković poslao mu je poruku koja će dirnuti mnoge.

Novak Đoković se prisetio početaka njihovog prijateljstva, naglašavajući da su se upoznali sa samo jedanaest godina. Iako su imali neizmerna sportska rivalstva, Đoković ističe značaj njihovog prijateljstva i ohrabruje Marija da bude ponosan na svoje izuzetne sportske podvige.

- Endi, svi smo se nadali da ovaj momenat neće doći, ali evo ga. samo hoću da ti kažem čestitam na neverovatnoj karijeri. Mnogo grend slem pehara, prvo mesto na svetu, dve zlatne medalje na OI, Dejvis kup. Stvarno, uradio si sve. Neverovatno, čestitam tebi i tvojoj porodici - rekao je Novak.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković i Marej - uvek prijaveljki nastrojeni

Đoković ističe Endijevu izuzetnu izdržljivost, borbeni duh i inspiraciju koju je pružao svima. Podseća ga na istorijski momenat kada je Mari doneo Vimbldon Britaniji posle 77 godina, čime je unapredio tenis u svojoj zemlji. Takođe, Đoković se divi Marijevoj odlučnosti da nastavi uprkos brojnim teškoćama, uključujući operacije i ograničenja u pokretima.

- Vraćamo se nazad u vreme, mislim da smo imali 11 kada smo se prvi put upoznali na terenu. Imali smo neverovatne mečeve, rivalstvo. Igrali smo finala svih Grend slemova, ti si doneo Vimbldon Britaniji posle 77 godine, nažalost protiv mene u finalu, ali je to specijalno, istorijski momenat, koji ja cenim i zahvalan sam što sam bio deo toga. Možeš biti ponosan na neverovatnoj izdržljivosti i borbenom duhu i inspiraciji koju si dao svima nama - dodao je Đoković.

Na kraju, Đoković se oprašta od svog prijatelja, ističući da je Endi zaslužio najbolji mogući oproštaj. Pohvaljuje njegovu hrabrost i istrajnost, poželjevši mu sve najbolje u budućim podvizima, kako sportskim tako i van terena.

- Posle svih teških momenata koje si prošao, operacije, ograničenja u pokretima, nastavio si i pokazivao si svima da nema puštanja i odustajanja. "Kudos" za tebe i sve najbolje tebi i tvojoj porodici i zaslužio si najbolji mogući oproštaj. Ćao, ćao, moj prijatelju - poručio je Đoković čoveku koji je tenis igrao sa dva veštačka kuka.

Kroz ovu emotivnu poruku, Đoković je još jednom pokazao svoje poštovanje i prijateljstvo prema Endiju, ističući njegov neizmerni doprinos tenisu i inspiraciju koju je pružio generacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading