SRUŠILA SE KAO SVEĆA, ŠTA RADITE BRE?! Tamara posle DEBITOVANJA na OI dobila NAPAD - SANITETOM prebačena do bolnice!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utvrđen uzrok.

SRUŠILA SE KAO SVEĆA, ŠTA RADITE BRE?! Tamara posle DEBITOVANJA na OI dobila NAPAD - SANITETOM prebačena do bolnice!

Foto: Profimedia

Reprezentativka Slovačke u plivanju, Tamara Potočka (21), imala je svoj debitantski nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Nakon trke na 200 metara mešovito, mlada plivačica je kolabirala pored bazena, izazvavši zabrinutost kod prisutnih.

Nakon što je izgubila svest, medicinsko osoblje je odmah reagovalo pritrčavši joj u pomoć. Postavili su joj masku sa kiseonikom i brzo je prevezli van arene radi dalje neophodne medicinske pažnje.

Sprovede zdravstve analize, utvrdile su da je uzrok kolapsa bio napad astme. Takođe, postojala je sumnja da je pri padu udarila temenom o ivicu bazena, što je dovelo do odluke da joj se uradi rendgen glave.

Iako je zadržana u bolnici, Tamara se nalazi u stabilnom zdravstvenom stanju. Dobila je određenu terapiju, a tokom procedure je normalno komunicirala sa medicinskim osobljem. Njen tim je izjavio da se očekuje njen potpuni oporavak i povratak treninzima u roku od nekoliko nedelja.

 

 

Unatoč incidentu, Tamara je završila trku na 200 metara mešovito na sedmom mestu u grupi sa vremenom 2:14.20, ali nije uspela da se plasira u polufinale. Ovo je bio njen prvi nastup na Olimpijskim igrama, a iako rezultat nije bio onakav kakav je priželjkivala, njen borbeni duh i upornost su svakako za pohvalu.

Njeni saigrači, treneri i navijači pružili su joj ogromnu podršku, izražavajući nadu da će se brzo oporaviti i vratiti u formu. Mnogi su na društvenim mrežama pohvalili njenu hrabrost i odlučnost, dok su se saosećali sa izazovima sa kojima se suočila tokom takmičenja. Ovaj događaj je pokazao koliko je važno da sportisti imaju adekvatnu medicinsku podršku i nadzor, posebno tokom takmičenja na najvišem nivou kao što su Olimpijske igre.

Takođe, naglašava važnost svesti o zdravstvenim stanjima sportista i potrebama za blagovremenom intervencijom kako bi se osigurala njihova sigurnost i dobrobit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading