POSTOJI LI JOŠ NEŠTO ŠTO NIJE UČINIO? Zlatnom olimpijskom medaljom je stigao do "karijernog slema", ali to nije sve! Novak Đoković OBORIO još jedan REKORD!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

06.08.2024

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je neko sumnjao da će svi teniski rekordi pripadati njemu?

POSTOJI LI JOŠ NEŠTO ŠTO NIJE UČINIO? Zlatnom olimpijskom medaljom je stigao do "karijernog slema", ali to nije sve! Novak Đoković OBORIO još jedan REKORD!

Foto: Instagram.com/itftennis

San je dosanjan. Novak Đoković, najbolji teniser u istoriji belog sporta stigao je i do zlatne olimpisjke medalje čime je krug zatvoren.

Ovim ostvarenjem Novak se upisao u istoriju tenisa i kao peti igrač kome je pošlo za rukom da oz sve Gren slem titule, prigrli i najsjajnije olimpijko odličje čime se pridružio Andreu Agasiju, Štefi Graf, Sereni Vilijams i Rafaelu Nadalu koji su to pre njega učinili.

Uz mnoštvo rekorda koje je tokom karijere oborio, Đoković je na Olimpijskim igrama u Parizu ostvario nešto što nikome do sada nije pošlo za rukom. Naime, srpska sportska ikona je do zlatne medalje stigla bez izgubljenog seta.

O navedenom ostvarenju pisao je i "ITF Tennis" koji je istakao:

- Novak Đoković je prvi teniser koji je osvojio zlatnu olimpijku medalju u pojedinačnoj konkurenciji ne izgubivši niti jedan set još od 1988. godine kada se tenis vratio na olimpisjke igre.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ITF Tennis (@itftennis)

 

- Put Novaka Đokovića do zlata u Parizu:

1. kolo: Metju Ebden (Australija) 2:0 (6:0, 6:1)

2. kolo: Rafael Nadal (Španija) 2:0 (6:1, 6:4),

3. kolo: Dominik Kepfer (Nemačka) 2:0 (7:5, 6:3)

Četvrtfinale: Stefanos Cicipas (Grčka) 2:0 (6:3, 7:6)

Polufinale: Lorenco Museti (Italija) 2:0 (6:4, 6:2)

Finale: Karlos Alkaraz (Španija) 2:0 (7:6, 7:6)

Novak je sada sve osvojio i ostaje da se vidi koje snove će u budućnosti sanjati, a njegovi navijači su nakon trijumfa u pariskom finalu, šaljivo istakli da je najboljem teniseru u istoriji belog sporta u karijeri još samo preostalo da trijumfuje na ATP turniru u Banjluci.

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading