NEVIĐENI SKANDAL: Atletičarka prvo diskvalifikovana, a zatim su sudije promenile odluku - medalja ipak putuje u Keniju! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

06.08.2024

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Detalj koji je obeležio jučerašnji dan na OI 2024.

NEVIĐENI SKANDAL: Atletičarka prvo diskvalifikovana, a zatim su sudije promenile odluku - medalja ipak putuje u Keniju! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/printscreenChris Chavez

Velika bura se podigal tokom jučerašnjeg dana kada je atletika u pitanju, a u epicentru skandala našla se trka na 5.000 metara u konkurenciji dama.

Tokom trke došlo je do guranja i hvatanja za ruke između Fait Kipjigon iz Kenije i Gudaf Tsegaj iz Etiopije koja nije dozvolila Kenijki da protrči pored nje. 

Kipjigon je na kraju trku okončala na drugoj poziciji iza takođe Kenijke Beatris Čebet, ali je zbog pomenutog incidenta tokom trke bila diskvalifikovana od strane sudija.

Kenijka se na navedenu odluku žalila i žalba je usvojna tako da joj je vraćena srebrna medalja, a mnogobrojni ljubitelji kraljice sportova smatraju da je navedena odluka i najpravednija.

 

 

Atletičarka iz Etiopije je trku završila na devetoj poziciji, a treba napomenuti da j Tsegaj i ranije imala slične ispade. O tome je govorila i i bronzana Hasan:

- Uvek je drama s Tsegaj. Gurnula me prošle godine i uvek povlači i gura. Osećam se loše zbog Fait. Ne bih imala ništa protiv da joj vrate srebrenu medalju - istakla je atletičarka pre odluke sudija o žalbi.

Da podsetimo, danas se nastavljaju atletske borbe na OI 2024, a u fokusu interesovanja biće srpske atletičarke u skoku udalj Ivana Španović i Milica Gardašević.

Milica Gardašević će pokušati kroz kvalifikacionu grupu A da se domogne željenog ostvarenja, dok će  srpska atletska kraljica Ivana Španović u grupi B probati da ostvari primarni cilj, plasman u samo finale, a kasnije probati i da nadmaši ostvarenje Rija 2016. godine kada se okitila bronzanom olimpisjkom medaljom.

Takmičenje u skoku udalj počinje od 11.15 časova, a ljubitelji atletike i sporta u Srbiji imaće priliku da borbu naših atletičarki isprate u direktnom prenosu na prvom kanalu Radio Televizije Srbije.

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading